Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Все менше людей навчається в німецьких компаніях і фірмах. У 2021 році кількість новоукладених контрактів на навчання була значно меншою, ніж перед 2020 роком. Лише минулого року було підписано 467 100 нових контрактів. У докризовий період (2019) було укладено 513 300 контрактів. Проте швидкого покращення на ринку отримання професійно технічної освіти немає.

Крім того, у деяких сферах терміново потрібні кваліфіковані працівники, наприклад, при здійсненні заходів щодо захисту клімату або розвитку відновлюваних джерел енергії. Дослідження показують, що через кілька років величезний попит буде на будівельників, механіків, електриків, а також кваліфікованих працівників у галузі органічного сільського господарства.

У дослідженні, проведеному Інститутом досліджень ринку праці та професійної діяльності (IAB) у Нюрнберзі, майже половина компаній заявили, що кількість заявок на стажування зменшилася. Під час пандемії компаніям було складніше налагодити контакт з потенційними кандидатами. 43% підприємств пропонували практикантам меншу кількість стажувань або взагалі не пропонували їх, особливо компанії, які постраждали від економічних наслідків пандемії.  Під час пандемії від навчання відмовилися в основному мікропідприємства. Натомість на середніх підприємствах кількість учасників навчання помітно зменшилася. На малих і середніх підприємствах знаходиться близько 90% навчальних місць, пропонованих у Німеччині.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze