Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Навіть після закінчення пандемії Covid багато офісних робочих місць у Німеччині залишаються порожніми. За даними інституту Ifo в Мюнхені, в середньому 12,3% працівників працюють віддалено. Це приблизно втричі більше, ніж у 2019 році, до початку пандемії, повідомив мюнхенський інститут економічних досліджень.

Залежно від галузі кількість людей, які працюють віддалено, буде різною. Особливо багато порожніх офісів можна знайти, зокрема, у сфері інформаційних технологій, реклами, маркетингових досліджень та управлінського консалтингу. Також у сфері послуг кількість осіб, які працюють віддалено, зросла із 6,2% до 16,8%.

Деякі компанії скорочують офісні площі

„Близько чверті співробітників регулярно працюють віддалено», – підсумував експерт Ifo Саймон Краузе. Деякі компанії перетворили порожні офіси на коворкінги, що полегшує встановлення особистих контактів. У свою чергу, інші компанії просто скорочують потреби у використанні офісних приміщень, таким чином, зменшуючи витрати, пов’язані з невикористаною площею.

«Це може мати наслідки для ринку нерухомості, який і так перебуває під тиском через зростання орендної плати та вартості будівництва», — додав Саймон Краузе. Особливо все менше офісних приміщень використовується в центрах міст, де кількість офісів вище середнього.

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze