Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Голова правління Північного Рейн-Вестфалію попереджає клієнтів банку про підозрілі електронні листи від Спаркассе, кооперативного банку Volksbank та Mastercard. Мова йде, про викрадення незаконним чином особистих даних клієнтів банку. 

Sparkasse

Клієнти отримують електронні листи з заголовком „Перевірте свої дані” (Überprüfung Ihrer Daten). А нижче пишуть, що для банку, необхідно регулярно перевіряти дані користувача, щоб не заблокувався банківський рахунок. Якщо ви проігноруєте повідомлення, обліковий запис буде ніби заблоковано. Але подібний лист вже не слід ігнорувати, його правдивість найкраще перевірити у банку. Загалом, якщо у Вас тільки виникли будь-які підозри щодо Вашого банківського рахунку, найкраще взяти посвідчення особи та перевірити це з консультантом у банку.

MasterCard

Клієнти Mastercard також отримують подібні повідомлення щодо перевірки даних. Навіть тема електронної пошти однакова. Особливістю листів для користувачів MasterCard є наступні листи, наприклад, про те що особа не зробила своєчасного внеску за користування рахунком і карта буде заблокована. Якщо особа не перевірить дані протягом двох днів, картку можна отримати лише після здійснення платежу (штрафу) у розмірі 29,95 Євро. Це, очевидно, неправда. Тому рекомендація така сама, перевірити стан рахунку особисто у банку.

Volksbank

Клієнти Volksbank можуть очікувати на електронні листи з темою „Необхідна автентифікація” (Authentifizierung erforderlich) або „Потрібна автентифікація” (Authentifizierung notwendig). У зв’язку з новою платіжною послугою PSD2 дати народження та номер телефону повинні бути надані за надісланим посиланням. Завдяки цьому банк нібито хоче підвищити безпеку платежів.

Звичайно, подібні листи вигадані зловмисниками. Тільки Ви побачили лист від Вашого банку, але з дивною темою – найкраще перенести лист у папку зі спамом або негайно видалити його. Також можна переслати це повідомлення до штаб-квартири споживачів у Північному Рейн-Вестфаллі за адресою phishing@verbraucherzentrale.nrw , щоб перевірити правдивість змісту.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze