Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Четверта хвиля пандемії спровокувала різке зростання кількості працівників, які працюють з дому. За даними опитування, проведеного мюнхенським інститутом ifo, у грудні 27,9% працівників працювали дистанційно. У серпні цей показник сягав 23,8%. Найвищий результат у країні був зафіксований у березні 2021 року, коли 31,7% суспільства працювало дистанційно. 

„Не всі компанії, мабуть, дотримуються обов’язку, який було введено наприкінці листопада, організувати для своїх працівників роботу з дому, „, – сказав експерт ifo, Жан-Віктор Аліпур.  Хоча цифри зростають, вони залишаються значно нижчими за найвищий показник. За оцінками експертів ifo, 56% працівників, у всіх галузях, можуть хоч би частково виконувати свої робочі обов’язки з дому.

Зростання в усіх галузях

Грудневе зростання дистанційної зайнятості відзначене у всіх галузях. Згідно з опитуванням, частка постачальників послуг, що працюють з дому, зросла з 33,4% до 38,2%, в оптовій торгівлі – з 15,8% до 20,8%, у промисловості – з 16,4% до 19,7% %, у роздрібній торгівлі – з 5,3% до 6,6% та будівництві із 5% до 8,5%. Найвищий результат зафіксовано на радіо- телевізійних станціях, а також у телекомунікаційних компаніях, оскільки 65% працівників цих галузей виконували свої обов’язки в грудні дистанційно.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze