Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Коли підвищення буде помітно по гаманцю – невідомо. Але фактом є те, що опікуни, на сьогоднішній день, не отримують достатньо високу зарплату. Через це, понад 40 тисяч робочих місць чекає на бажаючих до діяльності в цій сфері. Місячна зарплата опікунів людей похилого віку, які працюють на Заході Німеччини, на 560 Євро нижчі ніж заробітна плата медсестри. На Сході країни різниця становить 670 Єво. За старими даними, у 2017 році опікуни за літніми людьми заробляли 2855 Євро за місяць на Заході Німеччини. На Сході зарплата складала 2356 Євро. А асистенти отримували в середньому 2026 Євро на Заході та 1759 Євро на Сході Німеччини.

Для того, щоб професія опікуна виглядала більш привабливою, законопроект передбачає дві зміни. Перша, полягає на колективній роботі. Друга, підвищення мінімальної заробітної плати. Вже з цього року, спеціальна комісія визначила нову мінімальну заробітну плату, з 1 січня її сума складає 11,05 Євро на Заході і 10,55 Євро на Сході. Але таке підвищення стосується тільки опікунів, які отримали освіту в цій професії. Різниця між виплатами на Сході та Заході має бути зліквідована.

Однак, проблема, полягає в тому, що далеко не всі люди влаштовані офіціально та мають трудову угоду. Тим не менше, більшість все ж таки мають умови і не мають через що хвилюватися. Приватні компанії найчастіше не дають жодних умов.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze