Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Цього тижня темні хмари зібралися над штаб-квартирою Playmobil у Цирндорфі поблизу Нюрнберга. Материнська компанія Playmobil скоротить близько 700 робочих місць у всьому світі, у тому числі близько 370 у Німеччині. Група компаній названа на честь Хорста Брандштеттера, який помер у 2015 році, який суворо, але дуже ефективно керував іграшковою компанією Playmobil.

Скорочення робочих місць становить 17% від загальної кількості співробітників у всьому світі та 16% від загальної кількості співробітників у Німеччині. Головна причина масового скорочення – важка економічна ситуація. Виробник іграшок Playmobil постраждав від пандемії коронавірусу й досі не може від неї оговтатися. Експерти іграшкової індустрії, з іншого боку, вбачають головну причину в неправильних бізнес-рішеннях.

Відтоді, як патріарх Брандштеттер помер у віці 81 року, справи в колись досконалому німецькому пластиковому світі йдуть не найкращим чином. Починаючи з 1970-х років, Playmobil також з’являвся в австрійських дитячих кімнатах, з люблячими персонажами та пейзажами, які заохочували дітей до рольових ігор на фермах, будівельних майданчиках та лицарських замках. Брандштеттер мав передбачливість

повністю залишити творчий розвиток столяру меблів та виробнику моделей літаків Гансу Беку. „Пан Бек знав, що коїться в головах дітей „. – якось сказав Брандштеттер.

Несвоєчасно

Це давно минуло. Кінофільм Playmobil, що вийшов у 2019 році, був дорогим провалом, а робоча атмосфера в штаб-квартирі компанії у Франконії така ж погана. Це також може бути причиною головної проблеми: Playmobil давно знає, що йому потрібно перевизначити себе заново, але останнім часом йому не пощастило в розробці нових іграшок.

Йоганнес Шюсслер, представник австрійських роздрібних торговців іграшками в Торгово-промисловій палаті, каже, що іграшки Playmobil все більше мають проблеми з іміджем. „Нові продукти не привабливі для дітей. Асортимент Playmobil не відповідає сучасним тенденціям”, – каже Шюсслер, власник магазину іграшок у Фронляйтені в Штирії.  Як приклади він наводить лінії продуктів, такі як „Знамениті автомобілі” (Famous Cars), „Наруто” (Naruto), „Вілтопія” (Wiltopia) та „Дев’ять королівств драконів” (Dragons Nine Realms), які також „важко продаються”.

Не пощастило з ліцензіями

Пізніше, ніж інших виробників іграшок, Playmobil переконали також продавати ліцензовані товари для фільмів і серіалів, такі, як Астерікс і Обелікс, які сьогодні можна купити як продукт Playmobil. Як показують поточні звіти, це не принесло серйозних змін. „Навіть прихильні клієнти Playmobil більше не можуть ідентифікувати себе з новими ліцензійними продуктами”, – каже Шюсслер.

Діти все ще люблять рольові ігри, але з фігурками Playmobil вони грають рідше, ніж раніше. На думку Шюсслера, той факт, що іграшкові фігурки все ще можуть надихати малюків, демонструє не лише далекий конкурент Playmobil – данська компанія Lego, а й Schleich зі своїм Кінним клубом.

„Атмосфера страху”

Компанію Playmobil вважають надзвичайно загадковою. Згідно з останніми доступними даними, продажі в 2021/2022 фінансових роках впали на 2,8% до 736 млн євро. Фігурки Playmobil досі виробляють у Німеччині, Чехії та на середземноморському острові Мальта. Horst Brandstätter Group також володіє брендом Lechuza, під яким продаються горщики для рослин.

Експерти іграшкової компанії звинувачують у кризі корпоративну культуру, яка панувала після смерті Хорста Брандштеттера. Дочірня компанія холдингу Playmobil належить двом фондам, у тому числі Geobra Brandstätter Foundation, у якому Маріанна Альберт, колишній головний секретар Брандштеттера, має право голосу. Вважається, що в компанії панує „атмосфера страху”.

Колишні працівники на умовах анонімності повідомляють у німецьких газетах про брак вдячності та недовіру Альберта до своїх працівників. Тому у франконській країні іграшок ніхто не сміється.

Візит McKinsey

На початку цього року стало відомо, що консультанти компанії McKinsey, яка займається стратегічним управлінським консалтингом, провели розслідування щодо однієї традиційної компанії. Оголошені скорочення робочих місць можуть бути пов’язані з висновками McKinsey. Це має бути „соціально прийнятним і, якщо можливо, консенсусним” – заявили в Playmobil. Багаторічний генеральний директор Horst Brandstätter Group Штеффен Хьопфнер, який мав успішно модернізувати Playmobil, подав у відставку в липні.

Джерело: derstandard

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze