Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Ніколи ще німецьким автомобілістам не доводилося платити такі високі ціни за пальне. Дивлячись на зростаючі ціни, у водія опускаються руки. Один літр бензину марки Super E10 на німецьких автозаправних станціях у вівторок, 1 лютого, коштував у середньому 1,712 євро. Таким чином, ціна цього виду палива побила свій власний рекорд з 13 серпня 2012 року: коли літр бензину Super E10 коштував 1,709 євро. Втім, божеволіють не лише ціни на бензин, ціна на дизель також знаходиться на рекордно високому рівні. Середня ціна на дизельне паливо у вівторок, також досягла максимальної позначки – 1,64 євро за 1 літр. 

Чому в Німеччині зростають ціни на паливо?

Ціни на паливо з осені стабільно зростають. Причиною такого подорожчання є підвищення світових цін на нафту. Один барель (159 літрів)  нафти марки Brent зараз коштує майже 90 доларів. Причиною цього є, як економічні, так і політичні фактори. Крім того, на ціну палива також впливає підвищена плата за викиди CO2. За даними ADAC ці додаткові п’ять євро за тонну збільшують вартість заправки лише приблизно на 1,5 цента на літр палива, залежно від палива і вмісту біопалива.

Майже сімдесят відсотків вартості літру пального в Німеччині – становлять податки та збори. Держава обкладає дизель і бензин податками на енергію, викиди вуглекислого газу й додану вартість. Super E10 при нинішній ціні, це 27 центів – ПДВ, майже 65,5 центів – податок на електроенергію та податок на викиди CO2, який для E10 без ПДВ становить від шести до семи центів залежно від фактичної суміші біопалива.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze