Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

2022 рік став рекордним за багатьма показниками. Ціни досягали рекордного рівня, а ринок праці розширювався через відсутність кваліфікованих кадрів. За даними Інституту німецької економіки (нім. Institut der deutschen Wirtschaft IW), близько 630 000 вакансій не були заповнені через те, що не знайшли людей із необхідною кваліфікацією. Це найбільший дефіцит кваліфікованих кадрів з 2010 року.

Найбільша нестача відповідних кадрів відчувається у сфері охорони здоров’я, соціальних службах, системі освіти та школах, а також у сфері будівництва, архітектури, геодезії та будівельних технологій, де не вдалося заповнити 6 з 10 вакансій. Крім того, ця проблема сильно вплинула на галузі природничих наук, географії та інформатики.

У випадку комерційної діяльності проблема стосується торгівлі товарами, дистрибуції, готельної сфери та туризму. Крім того, за останній рік нестача кваліфікованих кадрів зросли майже втричі. У 2022 році 3 з 10 робочих місць залишаються вакантними.

Чим вищі вимоги до кваліфікації працівників, тим важче знайти сьогодні потрібний персонал.  Особливо відчувається гостра нестача професіоналів із вищою освітою у сфері інформаційних технологій, електротехніки, проектування та нагляду за будівництвом. У 9 з 10 вакансій спостерігається дефіцит працівників відповідної кваліфікації.

 

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze