Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Саксонія-Анхальт в даний час з успіхом шукає вчителів по всій Європі. Як повідомляє „Mitteldeutsche Zeitung”, з минулого року у федеральній землі було працевлаштовано 75 вчителів. Хедхантингові компанії отримали за свою роботу, майже 750 тисяч євро.

Кандидати приїжджали з Австрії, Боснії та Герцеговини, Іспанії, Польщі, Фінляндії, Румунії та Швейцарії. Добре знання німецької мови – головна умова для подання заявки. Міністерство освіти федеральної землі Саксонія-Анхальт хоче ще більше розширити пошук персоналу на міжнародному рівні. «У нинішній ситуації ми повинні зробити все можливе, щоб отримати кваліфікованих вчителів для наших шкіл», – пояснила міністр освіти федеральної землі Єва Фойснер.

Опозиція вважає, що успіх був куплений дорогою ціною, оскільки він дуже дорогий і, ймовірно, неефективний. «Платити Хедхантерам за пошук вчителів — це марна трата грошей. Успіх був би набагато більшим, якби ці гроші були додатково використані в заходи, спрямовані на утримання у країні молодих викладачів із вищою освітою», – сказав Томас Ліппманн, політик фракції Die Linke.

Зусилля окупаються

Міністр освіти Фейснер, однак, запевняє: „для кожного вчителя, працевлаштованого за допомогою «мисливців за головами», зусилля окупилися. Міжнародний набір персоналу в наші дні, є цінним і професійним інструментом для пошуку персоналу».

Однак, це ще не кінець історії, оскільки нестача кваліфікованого викладацького персоналу стосується всієї Німеччини. Пандемія та інтеграція українських учнів ставить перед країною величезні проблеми.

„Прем’єр-міністри федеральних земель повинні оголосити боротьбу з нестачею викладацького складу пріоритетним питанням та проектом номер один, інакше умови навчання дітей і молоді не покращаться”, – пояснив голова Асоціації освіти та виховання (Verband Bildung und Erziehung) Удо Бекмана.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze