Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

З середини квітня поточного року діє закон про скорочений робочий час під час пандемії коронавірусу (Covid-19 Arbeitszeitgesetz). Якщо понаднормові години через поточну ситуацію не уникнути, роботодавець може збільшити час роботи до 12 годин на день, тобто до 60 годин на тиждень. Однак це регулювання діє тільки до кінця липня. З серпня воно втрачає юридичну силу.

Через пандемію коронавірусу Міністерство закордонних справ Німеччини оголосило попередження про поїздки за межі Європейського Союзу, Шенгенської зони і Великобританії. Уряд в першу чергу застерігає від непотрібних туристичних поїздок. Це регулювання діє до кінця серпня.

Німецький уряд поступово скасовує діючі в країні заборони. Починаючи від серпня, вже можна проводити більш масові заходи на вулицях міст. Наприклад, з 1 серпня в Баден-Вюртемберзі кількість учасників збільшиться до 500 осіб. У Саарі для заходів, що проводяться на відкритому повітрі, кількість відвідувачів не повинна перевищувати 500, при закритих приміщеннях ліміт становить 250 осіб. У свою чергу, з 24 серпня ці межі будуть збільшені до 1000 і 500 учасників. У Саксонії-Ангальті заходи до 500 учасників в закритих приміщеннях будуть дозволені з 29 серпня. У Ланді заходи під відкритим небом обмежені до 1000 чоловік.

У більшості німецьких шкіл, з початком нового навчального року, учні повернуться до нормального навчання за партою. Навіть дитячі садки повертаються до нормального функціонування.

1 серпня в Північному Рейні-Вестфалії набула чинності нова правна реформа – kinderbildungsgesetz. Завдяки ній другий рік відвідування дитячих установ Kita буде безкоштовним. Таким чином, німецький уряд хоче допомогти молодим сім’ям. Також було вирішено, що якщо в дитячі садки ходить і братик і сестричка, в такому випадку батьки можуть внести внесок тільки один раз (Elternbeitrag).

Студенти-практиканти від 1 серпня можуть розраховувати на більш високу зарплату. Ставка збільшиться з 716 Євро до 723 Євро на місяць.

Зміна в програмах навчання. Вже з цього місяця, близько 11 навчальних програм буде змінено. Це відноситься до таких професій, як наприклад, банківська справа, хімічний лаборант або комп’ютерний технік.

 

Джерело: focus

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze