Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Найкоротший час очікування на прийом, це – до сімейних лікарів. До них на прийом можна потрапити відразу. Федеральним об’єднанням лікарняних кас (KBV)було проведено дослідження щодо часу очікування пацієнтів на прийом. Виявляється, в минулому році 37% опитаних могли розраховувати на негайний візит до лікаря. Кожен другий чекав до трьох днів. Голова KBV, Андреас Гассен (Andreas Gassen) заявив, що не все виглядає так ідеально, але в цілому ситуація виглядає добре.

Про те, як швидко ми будемо прийняті у лікаря, дуже часто вирішує ситуація. З поточними проблемами 53% опитаних, отримали першочерговий термін. При лікуванні хронічних захворювань результат склав 42%. На щеплення і профілактичні візити 59% опитаних чекали вже більше трьох днів. Можна відзначити відмінності у записі на прийом до профільного спеціалісти. Потрапити до спеціаліста ви навряд чи зможете одразу. Значно коротші черги до хірургів та ларингологів, довше чекають пацієнти на прийом до урологів та гінекологів, але ці лікарі мають більше профілактичних візитів.

11% опитаних вважають, що час очікування на прийом, занадто довгий. 34% пацієнтів, які мають обов’язкове медичне страхування, чекають на прийом більш ніж 3 тижні. Такий ж термін очікують 18% осіб застрахованих у приватному порядку. Потрапивши, нарешті, під кабінет лікаря тільки 72% опитаних входить до кабінету лікаря вже через півгодини. Більше 30 хвилин чекає 27% хворих з обов’язковим медичним страхуванням, і 14% осіб застрахованих у приватному порядку. Понад 2 години очікують лише 2% всіх опитаних.

Коли вам потрібна допомога вночі або у вихідні дні, мало хто наважується на прийом у відділенні швидкої медичної допомоги, які і так переповнені. У 2017 році 33% опитаних відвідало відділення швидкої допомоги, 26% відвідали відділення, в яких лікарі виконували нічні чергування.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze