Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Кожен з батьків іноді хоче вирватися з дому зі своєю другою половинкою на романтичний вечір або вечірку. Але іноді бабуся або дідусь не мають можливості залишитись з онуками, тоді залишається можливість скористатись послугами няні, яку не завжди так легко знайти. Скільки коштують послуги няні?

Від чого залежить розмір заробітної плати?

Значний вплив на розмір заробітньої плати няні має локалізація. У містах няні можуть розраховувати на більш високий заробіток, ніж у сільській місцевості. Ще одним важливим фактором розміру заробітної плати – є наявність педагогічної освіти. Якщо доглядальниця має педагогічну освіту, відповідно розмір заробітної плати в неї набагато вищий, ніж в її колеги по фаху без такої освіти.

Вплив на винагороду за опіку над дітьми має також пора дня. Найскладніше – знайти няню, згідну працювати за нестандартним графіком – у вечірні або нічні години. Для догляду за дитиною в другій половині дня / нічних годинах няні зазвичай можуть розраховувати на вищі заробітки.

Вартість послуг визначається категорією працівника, яка в свою чергу залежить від освіти, досвіду роботи, знання іноземних мов, володіння музичними інструментами, методиками раннього розвитку, іншими словами –  чим більше при дитині потрібно зробити, тим більше можна заробити.

Скільки можна заробити?

Не має конкретної ставки, яку отримає доглядальниця за дітьми. Це питання спірне. Сайти оголошень рясніють об’явами від доглядальниць, які  пропонують свої послуги від 10 до 20 євро за годину. Ця сума, однак, може збільшитися. Все залежить від кількості дітей, досвіду роботи няні і поставлених завдань. Особи, які юридично зареєстрували свої послуги,

мають право на мінімальну заробітну плату, яка в 2019 році в Німеччині, становить 9,19 євро. Не стосується це неповнолітніх, які хочуть додатково заробити. Підлітки у віці 13 років можуть, за письмовою згодою батьків, щодня працювати від 8 до 18 протягом 2 годин.  15 річні  і старші діти можуть працювати на тих самих умовах, однак час їх праці продовжений до 20 години.  Однак ці додаткові обов’язки не можуть заважати у навчанні.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze