Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Ця робота створення для тих, хто любить працювати на природі.  А професія ця, має безліч можливостей для розвитку, є сім спеціальностей на вибір: квітникарство, плодоводство, розплідництво рослин, розплідництво лісних рослин, вирощування овочей, робота на кладовищі та садове мистецтво. Винагорода вище перерахованих спеціальностей є різна. За даними Федерального бюро зайнятості, зарплати в відділі садівництва є найнижчими, де середня сума становить 1934 євро на місяць. У квітникарстві  і розплідництві лісних рослин зарплата складає близько 2241 євро брутто на місяць. На кладовищі садівник може заробити трохи більше, а ландшафтна архітектура забезпечує в середньому 2.497 євро брутто на місяць. Майстри садівництва можуть розраховувати на 3413 євро брутто на місяць.

Проте промислові організації вважають, що можливості заробку, будуть більшими ніж передбачає Федеральне бюро праці. За їх даними, ландшафтні архітектори заробляють 5 528,28 євро по відпрацьованих 169 годин на місяць на заході країни і 2,504.58 євро на сході. Саме в ландшафтній сфері є найбільший заробіток для садівників. Саме така промисловість розвивається динамічно протягом декількох остатніх  років, на що вплинули не лише зміна клімату та використання зелених оазисів, а й вимирання комах. До того всього, все більше людей готові віддати великі суми на оздобу своїх садів.

Лише в секторі ландшафтного дизайну налічується близько 18 тисяч. підприємств, які працевлаштовують понад 110 тис. співробітників. Неосвічені працівники можуть розраховувати на заробітну плату в 10,20 євро за годину. Ті, хто принаймні три роки працює в цій сфері, може розраховувати вже на 12.50 євро за годину. З жовтня 2018 освічені садівники заробляють 14,44-15,59 євро за годину, а освічені садівники з 3-річним досвідом роботи отримують вже 16,41 євро за годину. Майстри ландшафтної архітектури отримують 17,17 євро на годину.

На підприємствах, що займаються квітництвом, лісовим розплідництвом та садівництвом на цвинтарях зарплата є подібна. Наприклад, в Північному Рейні-Вестфалії (Німеччина), працівники на кладовищі  без професійної підготовки,  заробляють 10,61 євро за годину. У випадку легких робіт у лісових розплідниках можна розраховувати на 9,52 євро за годину. Працюючи в квітникарстві та розплідництві декоративних рослин, од березня з’являєтеся можливість заробляти 12,62 євро за годину. Цілком можливим є те, що ставка може зрости до 14,87 євро за годину.

Працівники кладовища заробляють в середньому 13,36-15,75 євро на годину. В той час, коли  майстри квітникарства і розплідництва  мають  заробіток в 19,92 в годину, у випадку садівника кладовища, ставка може зрости до 21,09 за годину. Флористи з відповідною підготовкою по двух роках роботи отримують 12,62-13,28 євро за годину. Сезонні робітники, які працюють у садівничих підприємствах, повинні отримати хоча-би мінімальну ставку, що становить 9,19 євро за годину.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze