Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Монтери риштувань працюють в галузі, яка має свою власну мінімальну заробітну плату. На даний час вони отримують 11 євро за годину, що набагато більше ніж передбачена законом мінімальна ставка, висота якоїстановить) 8,84 євро за годину (брутто). Особи, працевлаштовані на підставі колективного трудового договору, отримують ще більше, навіть 13,43 євро за годину. На думку профспілок, цей сектор виділяється також, через величезну кількість людей, які працюють нелегально.

Монтери, які мають відповідну освіту, отримують значно більші ставки. Працівники, що навчаються професії, можуть розраховувати на щомісячну ставку 650 євро на першому році навчання, на другому – 850 євро, а на третьому – 1 100 євро. Монтер, який вирішив доучитися, заробить близько 15 євро за годину, а свідоцтво майстра забезпечить ставку на 80 центів вищу. Успішний іспит на майстра збільшить зарплату до 21 євро за годину.

Цікаво, що не всі підприємства пов’язані системою колективної роботи, але вони не можуть дозволити собі платити набагато нижчі ставки, оскільки вже зараз мають величезні труднощі з пошуком працівників. За даними Федерального бюро з питань праці, середня заробітна плата в цій професії в Німеччині становить 2 652 євро в місяць, а майстер-спеціаліст отримує в середньому 3 930 євро брутто.

В даний час в галузі обговорюється про новий колективний договір роботи. Таким чином, профспілка IG Bau бореться за підвищення мінімальної заробітної плати для монтерів.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze