Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

На заході країни мінімальна заробітна плата від 01.01.19 становить 10,56 євро на годину. На сході ставка трохи нижче, 10.05 євро на годину. В першому випадку це означає збільшення на 25 центів, а в другому  50 центів. Особи, які займаються чищенням вікон та фасадів, належать до шостої групи заробітної плати, бо з  січня вони отримують 13,82 євро за годину на заході і 12,83 євро на годину на сході країни. З 2020 року мінімальна заробітна плата має бути однаковою по всій країні. В сфері прибирання налічується в Німеччині понад  662 тисячі. людей, більшість з яких працюють на великих підприємствах.

Збільшення заробітної плати для працівників стосується кожного роботодавця, який повинен забезпечити більш високу винагороду, навіть для тих, хто виконує свою роботу на основі найнижчої ставки або minijob (з німец міні-праця). Але варто пам’ятати, що в цьому випадку зарплата не може перевищувати 450 євро, саме цьому, ці люди працюють менше годин. Працівники самі повинні контролювати свої робочі години, щоб не перевищувати межі. Підвищення заробітної плати не поширюється на прибиральників приватних будинків.

До обов’язків у цій галузі також належить, прибирання офісних приміщень та дезінфекція обладнання у лікарнях. Часто саме особа яка підтримує чистоту, розпочинає та закінчує свою працю коли всі інші ще або вже вдома. «Кожен, хто щодня прибирає школи, офіси і лікарні, виконує важку працю. За що зараз, отримують відповідне підвищення до зарплати, – говрить Майк Паул з профспілки будівництва-сільського господарства-середовища Штутгарта. Також, в найближчим часі планують поліпшити умови для праці працівників. Перш за все, мова йде про відповідність працівників до відповідної для них заробітньої плати, бо зараз, професійний досвід не враховується належним чином. Результатом є низький заробіток для людей людей, які зі своєю класифікацією повинні отримувати більше.

На підвищення заробітної плати також можуть разраховувати ті, хто тільки вчится професії.

На початку науки в цій галузі, а саме на першому році нацки на заході країни можна розраховувати на 725 євро. 860 євро на другому році навчання і близько 1 тис. євро на третій рік навчання. На сході Німеччини, в перший рік навчання – 685 євро, на другому році освіти – 820 євро і 955 євро на третій рік навчання.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze