Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Підрахунки Salaries Report Germany було проведено платформою Honeypot. За основу було взято зарплати за останні 5 років. «Середня заробітна плата програмістів неухильно зростала за останні 5 років з 50 тис. Євро до 63 тис. Євро. Навіть у 2020 році зарплати зросли», –  заявляє д-р Філіп Гус, генеральний директор Honeypot.

Що цікаво, коронавірусна криза мала лише короткочасний негативний вплив на сферу ІТ, але не мала великого впливу на розмір заробітної плати в галузі. Дані Honeypot показують, що програмісти у Німеччині, з досвідом роботи від 6 років та більше – по факту, отримують на 6% вищу заробітну плату, від прописаної суми в трудовому договорі.

Важливими критеріями у дослідженні заробітних плат були навички, досвід роботи, розмір підприємства та міста Німеччини.

«Розмірковуючи про ІТ технології Німеччини, на думку відразу приходять такі центри, як Гамбург, Берлін і Мюнхен. Мюнхен, зокрема, визнаний багатьма як найкраще технологічне місто в країні. Але прикро, що це не відображається на заробітних платах у місті. У свою чергу, зарплати у Берліні,  дійсно вищі, ніж мюнхенські. Тому Берлін є особливо привабливим містом для програмістів», – заявляє Гус.

З точки зору мов програмування, найбільшим попитом користуються фахівці зі знанням JavaScript, React, Java і Node.

Згідно досліджень, виявлено такий цікавий факт, жінки в ІТ сфері  заробляють в середньому 60 тис. Євро, в той час як чоловіки можуть розраховувати на 64 тис. Євро.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze