Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Виявляється, що відсоток таких молодих людей які поєднують навчання з роботою сягає аж до 75%. Хтось працює після лекцій, а комусь вдається навіть в перервах. Слід зазначити, що це не просто високий відсоток економічно активних людей, а й величезні відмінності у заробітках. Звіт показує, що залежно від сфери роботи студент у Німеччині може заробляти між 9,50 та навіть 30 Євро за годину. Середня зарплата по всій країні становить 11,29 Євро за годину , що на 22% вище, ніж п’ять років тому.

Але в якій галузі платять найбільше?

Час не стоїть на місці, а технології розвиваються та вдало змінюють одна другу. Тому, найбільшими заробітками можуть сміло похизуватися спеціалісти Інформаційних Технологій. Їх зарплата коливається від 15,23 Євро до 30 Євро за годину. На сьогоднішній день, на ринку цілий час є попит на знавців ІТ, у яких, буквально, є можливість обирати з пропозицій. Заробітна плата в період навчання, як правило вища, ніж після закінчення ВНЗ – підкреслюють автори звіту.

Також, немало отримують соціальні працівники. Так, цікавим моментом є те, що в період навчання ставка значно вища, ніж після отримання спеціальної освіти. Наприклад, студент який працює соціальним працівником, може розраховувати на середню погодинну ставку в 14,98 Євро.

Також, добре можна заробити, працюючи в бухгалтерії (в середньому 12,14 євро), маркетинговій галузі (12,10 Євро) або в колл-центрі (11,70 Євро). У свою чергу, студенти, які працюють офіціантами, заробляють в середньому 10,65 Євро за годину, а робота на різних ярмарках та заходах гарантує середній заробіток 11,42 Євро за годину.

В яких містах Німеччини можна заробити найбільше?

У звіті також зазначається, що середній заробіток студентів у Німеччині залежить не лише від обсягу обов’язків, а й від місця розташування. Студенти в Мюнхені можуть розраховувати на (12,08 Євро), Гамбурзі (11,86 Євро), Нюрнберзі (11,86 Євро) та Франкфурті-на-Майні (11,80 Євро).

По факту, найпопулярніші робочі місця серед молоді

Згідно з доповіддю Studitemps та Маастрихтського університету, найпопулярнішими професіями серед студентів виявились помічники логістів, помічники реєстратур. Цікаво, що найчастіше обрані вакансії – не найкраще оплачувані. Для студентів, все ж таки, найважливішим залишається графік, тому робота в ночі, або лише по вихідним є для них найбільш оптимальною.

Такі результати було виявлено в опитуванні серед студентів у період з березня по червень цього року. Опитано було 22 000 студентів Німеччини.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze