Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

У транспортній галузі Німеччини не вистачає до праці аж 45 тисяч водіїв вантажівок. Важко також знайти нових охочих осіб до роботи, що в майбутньому може привести до перерв у постачанні продуктів. В магазинах може не вистачити різних товарів. Причиною такого стану справ є занадто низькі зарплати в транспортній галузі. У 2016 році водії вантажівок належали до 20 найгірше заробляючих професій в країні. Рівень заробітної плати в Німеччині залежить від регіону. З цієї причини деякі водії отримують заробітну плату в розмірі 1 800 євро в місяць, а інші 4 500 євро в місяць.

Компанія Compensation Partner порахувала, що середня річна зарплата водія вантажівки в країні наприкінці 2016 року становила 28 703 євро. Це відповідає щомісячній заробітній платі 2400 євро. Проте, в невеликих компаніях зарплата, як правило, не перевищує середньої мінімальної заробітної плати по країні. Великі компанії можуть собі дозволити платити більш високі зарплати. Однак, в транспортній галузі мало хто може розраховувати на річний дохід понад 40 тис. євро. З 45 тисяч підприємств лише 7 тисяч є пов’язаних з колективною системою роботи.

У Німеччині існує величезна різниця між заробітками на окремих федеральних землях. За даними Федерального Союзу автотранспортних перевезень та логистики (BGL) слідує, що на сході Німеччини водії вантажівок отримують меншу зарплату, ніж на заході країни. На півдні заробляється краще, ніж на півночі. Наприклад, на федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія тарифна погодинна ставка становить 12,82. А у прикордонних регіонах заробітна плата є відносно низькою через конкуренцію з транспортними компаніями з Польщі та Чехії, де працівники працюють за нижчими ставками.

Професія не притягує не тільки заробітною платою, але і трудністю поєднати між з собою роботу і сім’ю. Тому водії вантажівок працюють постійно під тиском часу. Компанії стараються притягнути охочих щораз кращими годинними ставками або різними бонусами. Однак поки що водіїв постійно не вистачає і кількість необхідних працівників буде постійно збільшуватися. Щорічно близько 30 тисяч водіїв йдуть на пенсію, в той час як тільки 16 тисяч осіб починає працювати в даній професії.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze