Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Громадяни повинні готуватися до подальших попереджувальних страйків в державних службах федеральних земель. „Ми розширюємо попереджувальні страйки”, – заявив голова профспілки Verdi Франк Вернеке. У своїй заяві профспілка повідомила, що з понеділка в Гамбурзі страйкуватимуть, зокрема, працівники районних управлінь, шкіл і пожежної служби.

Дитячі садки в Берліні закрито

Вернеке також повідомив: ” Особливо за два тижні до наступних переговорів 7 і 8 грудня, страйкуватимуть дитячі садки, у рамках загальнонаціональних колективних переговорів в окремих федеральних землях, насамперед- в Берліні”. Інші працівники соціальної сфери та університетських лікарень також вийдуть на попереджувальний страйк. „Це може призвести до необхідності відкласти заплановані операції в деяких лікарнях. Однак невідкладна допомога буде надаватися.

За словами Вернеке, вчителів також закликатимуть до страйку. Особливо у східних землях Німеччини та в Берліні є багато вчителів, які не є державними службовцями і тому можуть страйкувати. „Заняття також будуть скасовані. Державні службовці в містах-землях також страйкуватимуть.

Чи буде перелом у грудні?

На початку листопада, другий раунд переговорів для близько 1,1 мільйона працівників державного сектору у федеральних землях, як і очікувалося, завершився безрезультатно. Також постраждали близько 1,4 мільйона державних службовців, на яких зазвичай переноситься результат. Прорив може статися під час третього раунду переговорів у грудні.

Профспілки вимагають:

 

Верді та асоціація державних службовців dbb (Beamtenbund dbb) висунули аналогічні вимоги у попередньому спорі щодо колективних переговорів для федеральних та місцевих державних служб.

Тарифна угода між профспілкою та місцевою владою є зразком для наслідування

Вернеке підкреслив: „Я маю твердий намір не завершувати раунд колективних переговорів доти, доки не буде досягнуто результату, який можна порівняти з висновком, зробленим федеральними та місцевими органами влади. 

Там ми досягли в середньому підвищення заробітної плати на 11,5% для всіх працівників цієї групи”.

Голова Асоціації роботодавців німецьких земель TdL (Tarifgemeinschaft deutsche Länder TdL), фінансовий сенатор Гамбурга Андреас Дрессель, відкинув вимоги як недосяжні та вказав на „дуже складну фінансову ситуацію” в землях.

Джерело: zdf

Фото: Facebook/@ver.di

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze