Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Голова ÖBB (з нім. Австрійської Федеральної Залізниці) – Андреас Матте, виступив з тим, що всі підприємства компанії ÖBB досягли високих досягнень в 2018 році, проте, справжнім викликом для компанії буде знайти достатньо персоналу на наступні роки. Середній вік компанії перевищує 46 років. ÖBB може похвалитися великою кількістю бажаючими до роботи. На одну посаду виступає три добровольці.

За словами Матте, найбільшою проблемою буде знаходження машиністів (до 2 тисяч). Вже в цьому році компанія планує залучити близько 460 фахівців. Навіть якщо потяги стають все більш автоматизованими, завжди потрібен працівник, який буде контролювати роботу машин. Матте хоче, щоб нові співробітники трохи навчилися у досвідчених водіїв, як управляти потягами і також працювали на автоматизованих машинах. Приватні вантажні фірми також стикаються з подібними проблемами. До 2025 року кожна промисловість буде шукати сотні нових співробітників. Люди, які зацікавлені в роботі на залізниці, можуть подати заявку на роботу на підприємствах по всій Австрії через портал www.komm-zum-zug.at

Аналогічна ситуація в Німеччині, де машиніст належить до професій, якої в країні нестача працівників. В останні роки залізничні підприємства підготували занадто мало машиністів потягів, ще і багато працівників самі відмовилися від робочих місць через нерегулярні години праці. На німецьких залізницях вже в найближчому часі забракне 1500 водіїв. У Badenii-Wirtembergii співробітників потребують не тільки DB, але й інші залізничні компанії, такі як Abellio і Go Ahead.

Швейцарія також бореться з відсутністю залізничних працівників. На сьогоднішній день SBB шукає приблизно 200 машиністів. Щоб не було дефіциту персоналу, компанія шукає співробітників у Німеччині, особливо на півдні країни, а заохочують кандидатів високими заробітками. Особи які тільки вчяться, отримують 3800 франків (близько 3 350 євро) на місяць. Після закінчення навчання зарплата становить 6 тисяч франків (близько 5 800 євро) на місяць. У Німеччині освічений машиніст може розраховувати на щомісячний дохід у розмірі 3500 євро, що трохи більше, ніж у Швейцарії.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze