Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Справжній шоколад обов’язково повинен мати значну кількість какао, бути вершковим на смак та пахнути карамеллю, а сама плитка шоколаду – мати гладку поверхню, без повітряних бульбашок. У досліджені Stiftung Warentest кращими в цьому відношенні були „Marabou Mjölk Choklad”,” Merci Edel-Rahm” та ” Milka Alpenmilch”.

Несподіваний переможець- „Die Gute Schokolade”. За назвою ховається організація „завод приязний до планети”, яка прихильна до захисту клімату та справедливої торгівлі. Ця ініціатива, організована студентами, спрямована на те, щоб спонукати людей у всьому світі садити дерева. Підтримали виробника в цьому, такі великі мережі, як Rewe, Kaufland і Edeke. Згадані магазини солідарно відмовилися від свого прибутку. При цьому 20 центів від кожної плитки шоколаду йдуть на проекти, що підтримують посадку дерев.

Так само хороший за смаком та текстурою шоколад „Vollmilch aus Alpenvollmilch” від Lindt. Але на жаль, загальний результат даного виробника  був підірваний шахрайством з маркуванням. Де зображені квіти ванілі, насправді шоколад містить ароматичну речовину. Тестери відзначили, що більшість цукерок та шоколаду від Lindt містять ароматизатори, а виробники стверджують, що ваніль. Тільки продукти Naturata і Leysieffer мають у своєму складі ваніль.

Висока ціна – не завжди означає високу якість продукту

Згідно висновків дослідження, продукти, що коштували більші 3 Євро за 100 грам, не відрізнялися по якості шоколаду, від тих, які були за 1 Євро. Найдорожчий шоколад у тестовій серії, Godiva „Milk Chocolate” за 6,95 Євро, містить в своєму складі досить багато нікелю.

Довгий час сліди пальмової олії  були проблемою шоколаду. Тепер тестери продукту говорять, що виробникам вдалося впоратися з цією проблемою. Крім того, жоден шоколад не є сильно забруднений пестицидами або кадмієм.

Джерело: Stiftung Warentest

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze