Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Насправді, тарифи на роумінг були скасовані ще в 2017 році, проте оператори мобільного зв’язку все ще виставляють високі тарифи на дзвінки на іноземні номери. Європейський Союз, однак, хоче змін і планує викорінити подібні тарифи. З 15 травня 2019 року плата за контакти з закордонними країнами зменшиться. Таким чином, телефонний дзвінок з Німеччини в іншу країну не буде коштувати більше 19 центів за хвилину, а вартість SMS не перевищуватиме 6 центів. Однак, трохи раніше Європейська Рада повинна ще узгодити такі зміни.

Зміни також стосуються WhatsApp. За звітом поточного комунікатора заплановано три зміни. А саме, в найближчому часі вже не буде такої функції, як скріншот дзвінків. Користувачі зможуть користуватися новими наклейками в оновленій версії, а поточні смайлики будуть оновлені до смайликів WhatsApp.

До сьогодні, 31 травня було остатньою датою подання податкової декларації. Той, хто заповнить свою податкову декларацію самостійно, може надати документи трохи пізніше визначених термінів. Але вже з 2019 року, податкова служба очікує на декларації до 31 липня. Той хто не в змозі сам заповнити всі документи і користується з послуг податкових консультантів, також матиме вигоду від подовження терміну подання документів. Кінцевий термін буде подовжено з 31 грудня до 29 лютого 2020 року. Однак, є і свої мінуси. Бо люди, які запізнюються з подачею документів, отримають своє покарання. За кожен місяць запізнення штраф складає мінімум 25 євро.

Уряд Німеччини, також, вирішив змінити федеральний закон про захист навколишнього середовища від вихлопних газів. Згідно з новим законом, заборона на дизельні авто буде стосуватися тільки таких автомобілів, які не перевищують рівень забруднення середовища азотом. Межа становить 50 мікрограмів на кубічний метр. Це до 10 мікрограмів більше ліміту, встановленого Європейським Союзом раніше. До того, заборона на в’їзд не буде стосуватися до автомобілів Євро 6, автобусів, мікроавтобусів і спеціальних машин, що їдуть на аварії, транспортні засоби для збору сміття та пожежні бригади. Уряд Німеччини оголосив, що зміни набудуть чинності у травні.

Люди які проживають в Баварії та мають алергію на пил, тепер зможуть дізнатися про запилення на вулиці не виходячи з дому. 22 травня буде створено першу в Світі електронну службу довідки запилення на вулиці ePIN. Веб-сайт буде надавати реальні дані у реальному часі про розташування та інтенсивність пилу. Слід визначити, що система буде функціонувати тільки в Баварії, але якщо вона добре запрацює та буде користуватися популярність в користуванні, цілком ймовірно, що інші країни підуть тим же шляхом.

28 травня Європейський центральний банк введе в обіг нові банкноти 100 і 200 євро. Люди вже користуються новими версіями 5, 10, 20 і 50 євро. Однак 500 євро не будуть змінювати. Банкнота з нової версії має більше знаків безпеки, наприклад, портретного вікна, яке проявляється на банкноті, проти світла. Завдяки цьому робота фальшивомонетників буде суттєво ускладнена. Люди не повинні турбуватися про старі 100 і 200 євро. Вони збережуть свою цінність, хоч і будуть поступово вилучені з обігу.

У травні зміниться також середня заробітна плата для художників та майстрів з фарбування. Майстри з неповною вищою освітою отримують за годинну 10,85 євро, тобто на 15 центів більше, ніж раніше. Майстри, що працюють на сході країни також зароблятимуть більше. Збільшення до 12,95 євро є ще одним кроком для компенсації ставок по всій країні. Відмінність із західною частиною країни буде лише 35 центів.

З 1 травня, акт, що регулює структуру підприємств (Betriebsverfassungsgesetz) буде також працювати з льотчиками та стюардесами. Завдяки цьому вони зможуть створити раду праці без належного колективного договору.

З 2012 року Федеративна Республіка Німеччина регулярно випускає серію срібних монет з нагоди 200-річчя казки братів Грімм. 16 травня на ринку з’явиться восьма серія монет з мотивом казки «Про хороброго кравця». У колекціонерів оригінальні срібні монети на 20 євро вже викликали бурю захоплення. Перший том казки Грімма було випущено 20 грудня 1812 року. З 2005 року казки належать Пам’яті світу.

Не обійшлось і без додаткових вихідних у травні, а саме, з нагоди Дня праці (1 травня) і Вознесіння Господнього (30 травня). Люди, які планують свій відпочинок раціонально, мають змогу скористатися додатковими вихідними днями. Цього року, День праці припадає на середу, що означає, що два дня вихідних до або після 1 травня в сумі дасть 5 днів. Той хто візьме 4 дня відпустки, відпочиватиме 9 днів. Вознесіння Господнє припадає на четвер. Один вихідний день, 31 травня, забезпечить чотириденні вихідні. Той, хто хоче скористатися більш довгим відпочинком, повинен поєднати Вознесіння Господнє з п’ятидесятницьким понеділком, який припадає на 10 червня. Свята 31 травня, 3, 4, 6 та 7 червня забезпечать 12-денний відпочинок.

А телеканали будуть тішити користувачів новими програмами та сезонами улюблених серіалів, таких як, Amazon Prime  4-й сезон „Lucifer” (9 травня), 3-й сезон „Sneaky Pete” (10 травня), 2-й сезон „Wishenpoof” (10 травня), Fleabag 2 (17 травня), третій сезон „The Durrels” (17 травня). Німецька Netflixa випустить: 1 сезон „Dead to me” (3 травня), 1 сезон „Tuca & Bertie” (3 травня), 2 сезон „Nola Darling” (24 травня) та безліч іншого.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze