Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Крайній термін, спочатку закінчувався з кінця липня, був рішенням Бундесрату продовжений ще на три місяці. Влада пояснює це абсолютно унікальною ситуацією, яка є коронавірусною пандемією.

Таким чином, термін сплати податку в Німеччині за 2020 рік буде в неділю, 31 Жовтня 2021 року. З цієї причини показання повинні бути отримані у відповідному фінансовому відомстві не пізніше 1 листопада 2021 року. Для Бадені-Вюртемберга, Баварії, Північного Рейну-Вестфалії, Рейнського Пфальца і Саара, де 1 листопада-вихідний день, крайній термін-2 листопада 2021 року.

Якщо платнику податків допомагає податковий консультант або Асоціація Lohnsteuerhilfeverein, то термін ще більше і закінчується 31 Травня 2022 року.

Відсотки за прострочення після закінчення терміну

Повторне продовження терміну після 31 Жовтня буде можливо тільки в особливих випадках. Йдеться про тих, в яких платник податків дійсно може обґрунтувати, чому він не встигне зробити це в строк. Це вимагає коренспонда з Finanzamtej в письмовій формі і подачі відповідного запиту на продовження. Новий, розширений термін повинен бути дотриманий.

Хто може розраховувати на повернення податку, може сподіватися на поблажливість чиновників. Finanzamt може стягувати відсотки за прострочення, але це не обов’язково. Однак краще в даній ситуації не виходити за рамки терміну і не відчувати добродушності.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze