Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Майже всі галузі господарства страждають від різкого зростання цін на продукцію. Пивовари також борються з цією проблемою. Німецька Асоціація пивоварів Deutscher Brauer-Bund очікує, що до кінця цього року через „величезний ціновий тиск” вартість хмільної продукції може зрости до 30%. 

«Збільшення витрат перевищує всі очікування. Ціни на піддони, пивоварний солод, пивні пробки стрімко зростають Ми ніколи раніше не бачили нічого подібного», — зізнається директор Deutscher Brauer-Bund Хольгер Ейхель. 

Порівняно з минулим роком електроенергія подорожчала на 250%, газ – на 430%, а за піддони для готової продукції доводиться платити на 150% більше, ніж торік. Тому, за словами Ейхеле, споживачі не повинні дивуватися, що за пиво їм доведеться платити набагато більше.

 

Інфляції немає кінця

За останніми даними статистичного управління, ціни на споживчі товари та послуги у квітні були на 7,4% вище, ніж рік тому. Крім енергоносіїв (зростання на 35%), значно зросли ціни на продукти харчування. Тут інфляція у квітні склала 8,5%.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze