Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Ціни в супермаркетах постійно зростають. У березні масло вершкове подорожчало удвічі, а у квітні відбулися чергові стрибки цін. Донедавна такий сценарій здавався нереальним – сьогодні вершкове масло продається за ціною від 3,19 до 3,39 євро.

Ціни на молочні продукти зростають – головна причина – війна в Україні. Фермери стикаються з більшими виробничими витратами на закупівлю кормів, добрив та палива. 

«Ціни зростають настільки, що я ніколи раніше цього не відчував», – заявив у квітні генеральний директор Асоціації молочної промисловості (нім.Milchindustrie-Verband) Екхард Хойзер.

 

Ціновому зростанню не видно кінця

«Наближається друга хвиля підвищення цін, і вона, безумовно, буде двозначною», – заявив у квітні президент центрального об’єднання німецьких роздрібних асоціацій торгівлі (HDE) Йозеф Санктйохансер. Остеріг, також, перед подальшими підвищеннями цін.

Мережа Rewe повідомила, що в даний час їй доводиться стикатися з великою кількістю зростаючих витрат на сировину, енергію і транспортні послуги. Це призводить до неминучого підвищення відпускних цін окремих груп товарів і виробів.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze