Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Куди не глянь – ціни зростають. Порівнюючи ціни на пальне, ви можете отримати шок. Літр бензину в червні коштував на 23% більше, ніж цього самого місяця рік тому. Дизель подорожчав на 25%, а мазут на 52%!

Проте підвищення цін можна відчути і в інших сферах життя. Зокрема, йдеться про ціни на електроенергію. За даними порталу Stromvergleich, нові споживачі з початку року платитимуть за електроенергію на 13% більше, ніж раніше. Особлво відчутно подорожчання електроенергії позначиться на пенсіонерах, оскільки інфляція поглинає частину їхніх пенсій. За словами експерта професора Бернда Рафелхюшена купівельна спроможність цього року зменшиться на 1% лише через збільшення витрат на електроенергію.

Проблема зростання цін стосується також мільйони працівників, особливо тих, хто доїжджає до роботи залізницею та іншим громадським транспортом. Цього року інфляція поглине й без того незначне зростання заробітної плати. Через економічну кризу підвищення заробітної плати в багатьох галузях буде дуже низьким. При середньому рівні інфляції 2,5%, за весь 2021 рік більшість опиниться в мінусі. Приміром, щомісячна зарплата в розмірі 2 500 євро (без урахування підвищення) буде на 62,50 євро меншою. 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze