Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Водії в Німеччині можуть створити електронну версію свого водійського посвідчення і мати його у своєму телефоні. Вам знадобиться сучасний смартфон, а також дійсний паспорт з активованою функцією онлайн. Міністр транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини заявив, що технологія готова, і тепер настав час її застосувати. Цифрові водійські права повинні значно полегшити повсякденне життя водіїв. Таким чином, перевірка водійських прав, наприклад, для оренди автомобіля не буде потрібна.

В даний час разом з BMW і Sixt ведеться робота над додатками, за допомогою яких, можна буде користуватися цифровими водійськими правами. Вони будуть представлені на ринку найближчими місяцями. Водночас проводяться заходи на рівні Європейського Союзу, щоб у майбутньому нове цифрове посвідчення водія було визнано офіційним підтвердженням пластикового водійського посвідчення, наприклад, під час поліцейського контролю.

Водії, які мають європейські водійські права в Німеччині, повинні спочатку завантажити додаток ID Wallet. Щоб потім перенести до цього додатку водійські права, вам знадобиться лише сучасне цифрове посвідчення особи (ePerso), яке повинно мати включену функцію онлайн. Крім того, користувачам необхідно знати свій PIN -код, який був наданий при введені в дію цифрового посвідчення особи. За допомогою ePerso запит надсилається до Федерального управління дорожнього руху, і водійські права таким чином автоматично переносяться на телефон.

У даний час, однак, немає законної підстави, для того, щоб посвідчення водія в цифровому вигляді служило фактичним документом, що посвідчує особу. Однак у цьому питанні проводяться відповідні заходи.

ID Wallet

З середини травня триває пілотний проект федерального уряду з Deutsche Bahn, Lufthansa, Bosch, BWI і постачальником ІТ-послуг Бундесверу щодо ID Wallet. Ви можете внести своє посвідчення особи в додаток, завдяки чому готелі можуть запропонувати своїм клієнтам безконтактну реєстрацію заїзду. Таким чином, ви  можете використовувати свій телефон, як цифровий ключ від номеру.

Критика

Не тільки опозиція критикує запровадження цифрового водійського посвідчення, а й цифрова профспілка Bitkom. Спочатку з’явилося електронне посвідчення особи, яке ніде не можна було використовувати, потім цифрова картка здоров’я, яка не могла нічого запропонувати, крім фіксованих даних.  Тепер пропонують електронне посвідчення водія, яке не має юридичної сили і не приймається під час поліцейського контролю.

Ключові слова:

новини, новини Німеччина, цифрове посвідчення водія, цифрове посвідчення водія Німеччина, цифрове посвідчення водія в Німеччині

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze