Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Німецька прокуратура планує виступити проти (понад 10 тисяч) компанії, які підозрюються в шахрайстві при отриманні фінансової допомоги, що надається у зв’язку з кризою, викликаною коронавірусом (Corona-Soforthilfe). Це стосується усіх федеральних країн за межами Тюрінгії. Збитки можуть скласти десяток, а то й кілька десятків мільйонів Євро.

Найбільше підозр зареєстровано офісами в Північному Рейні-Вестфалії. Ведеться понад 4 300 розглядів. Прокуратура в Кельні веде їх близько 900, а в Берліні понад 2 тис. У столиці Німеччини вже розглянуто близько 900 справ про шахрайство, сума збитку яких становить понад 6 млн Євро. У Гессені і Гамбурзі було зареєстровано близько 1 000 повідомлень, в Нижній Саксонії більше 800.

У Баварії під прицілом опинилися понад 1 000 підприємств. Майже половина випадків пов’язана з незаконним отриманням фінансової допомоги, що виділяється через коронавірусну кризу. Інша половина відноситься до шахрайства, наприклад, до продажу масок або ліків, яких у компаній не було.

Незважаючи на те, що влада припинила виплату коштів допомоги вже деякий час тому, це може зайняти місяці або навіть роки, щоб впоратися з шахрайством. Підозри банків у можливих зловживаннях виникли відразу після виведення коштів. Закриття цих справ, у свою чергу, вимагає ретельної перевірки всіх даних.

 

Джерело: focus.de

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze