Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Платники податків, які зобов’язані сплатити авансовий внесок з податку на прибуток (нім.Einkommenssteuer), якийсь час тому, отримали повідомлення податкового органу за 2019 рік (нім. Steuerbescheid). Незважаючи на це, багато платників податків в наступних днях знову отримають черговий лист з податкової інспекції.

На деяких податкових рішеннях ви можете знайти запис про внесок солідарності (нім. Solidaritätszuschlag), який з поточного року більшість платників податків більше не повинні платити.

Хто отримає нове податкове рішення?

Ситуація стосується тих осіб, які провадять підприємницьку діяльність, фрілансерів, людей похилого віку та осіб, працевлаштованих у фірмах, які сплатили авансовий внесок з податку на прибуток за 2021 рік.

Лист з офісу Finanzamt з’явиться у тих платників податків, у яких розмір авансового внеску з податку на прибуток в порівнянні з минулим роком практично не змінився. З цієї причини офіс помилково дорахував внесок солідарності, замість того, щоб застосувати погоджену ставку до нової правової ситуації.

З січня внесок солідарності Solidaritätszuschlag додається до прибуткового податку тільки в тому випадку, якщо оподатковуваний дохід однієї особи перевищує 62.100 євро на рік.

Що слід зробити?

Той, хто отримав з цього приводу помилкове податкове рішення, отримає до 10 березня новий документ. Хто згодився на автоматичне отримання офісом авансового внеску з податку на прибуток, не повинен хвилюватися, тому що була стягнута поправна сума коштів. Багато пенсіонерів здійснюють цей платіж самостійно. Той, хто заплатив занадто багато, повинен озброїтись терпінням. Помилка буде виправлена ​​лише при складанні наступної податкової декларації.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze