Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Хвиля розбила двері та вікна, уламки акваріума розлетілися вулицею Карла Лібкнехта. Квіткові горщики, що стояли перед будовою, віднесло на інший бік дороги. Берлінське управління громадського транспорту перекрило вулицю через затоплення. Представник берлінської пожежної охорони повідомив, що всі гості були змушені покинути готель. Двоє людей отримали поранення осколками скла. На місці події працюють пожежники та сотні працівників швидкої допомоги із собаками-рятувальниками, шукаючи постраждалих на першому поверсі.

Висота скляного акваріуму – 16 метрів, діаметр – 11,5 метра. AquaDom був найбільшим у світі окремим циліндричним акваріумом. В акваріумі було розміщено кораловий риф, у якому мешкало близько 1500 тропічних рибок, більш ніж 100 різних видів. Два роки тому його модернізували – усередині збудували прозорий ліфт для відвідувачів. Під час підйому та спуску ліфт AquaDom рухався всередині величезного акваріума, тому у людей, що знаходились всередині, була можливість спостерігати за тропічними рибками. Поїздка займала близько десяти хвилин.

Зараз у холі готелю лежать тільки залишки акваріума. Ймовірна причина вибуху – втома матеріалу. Однак AquaDom був відкритий лише влітку після 2,5-річної реконструкції, яка коштувала 2,6 мільйона євро. Під час ремонту були оновлені силіконові ущільнювачі та ретельно очищено басейн, тому інженери-конструктори та співробітники Федерального агентства технічної допомоги Німеччини (THW) перевіряють, чи не пошкоджена несуча конструкція будівлі.

Більшість рибок загинуло, однак частину вдалося врятувати. Для безпеки їх перевезуть в інший акваріум до зоопарку.

 

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze