Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Після великої кількості скарг ADAC вже втретє провів перевірку місць обслуговування пасажирів. Найгірші зони відпочинку в Німеччині були виявлені під час ретельного дослідження. ADAC протестував 50 зон відпочинку вздовж 15 найдовших федеральних автомагістралей Німеччини. Тести проводилося в червні-липні цього року поза святковими періодами. Кожен об’єкт перевіряли двічі з інтервалом не менше 24 годин поза курортним сезоном. ADAC перевірив зони відпочинку щодо стану санвузлів, зовнішніх споруд, ситуації з дорожнім рухом і паркуванням, а також особистої безпеки. Кожна п’ята зона отримала оцінку „погано” або „дуже погано”. Лише дві отримали оцінку «дуже добре».

За даними ADAC, двома найкращими місцями обслуговування серед протестованих виявилися зона відпочинку Engelmannsbäke на автомагістралі A1 у Нижній Саксонії та зона відпочинку Plater Berg на автомагістралі A14 в землі Мекленбург-Передня Померанія. Найгірші оцінки отримали дві зони відпочинку в Гессені: Stadtwald на автомагістралі А3 та Brühlgraben на автомагістралі А5. За даними ADAC, в обох місцях не вистачало «всього, чого очікують мандрівники під час перерви на автомагістралі, тобто чистих санітарних приміщень і добре доглянутих і освітлених відкритих майданчиків». 

Санітарні об’єкти знаходиться в плачевному стані

Одним із найважливіших моментів в обслуговуваних зонах відпочинку вважається гігієна. ADAC приділив особливу увагу візуальній чистоті та обладнанню санітарних приміщень. Трохи більше, ніж кожна четверта зона відпочинку не відповідає гігієнічним класифікаціям. 14 зон відпочинку, або 28% протестованих об’єктів, отримали оцінку «задовільно» і, таким чином, не пройшли тест. Лише половина пунктів обслуговування пасажирів не мала заперечень щодо оптичної чистоти. Ознаки недостатньої чистоти відзначені на 81% об’єктах. За даними німецького автомобільного клубу, аж у 82% закладів, гігієнічні проби викликали сумніви.

За санітарним станом, дві зони відпочинку отримали нуль балів, оскільки туалети були постійно закриті, а альтернативи не було. Ця ситуація, особливо обтяжлива для людей з обмеженими фізичними можливостями. ADAC повідомила, що в деяких випадках були відсутні опорні ручки, двері були занадто вузькими або неможливо було зробити виклик служби екстреної допомоги. На думку респондентів, ще багато потрібно зробити в плані безпеки та доступності для інвалідів.

За даними ADAC шістнадцять із п’ятдесяти перевірених об’єктів, тобто близько третини, отримали оцінку „погано” чи „дуже погано”, коли йшлося про питання безпеки. Під час перевірки було виявлено, що більш як половина зон відпочинку були недостатньо освітлені або взагалі не мали освітлення. Але великим плюсом було те, що вночі всі туалети освітлювалися. У кожній п’ятій не було телефону екстреної допомоги. На п’яти з перевірених автостоянок була інформація про відеоспостереження, але лише три місця справді були обладнані камерами.

Без змін

За даними ADAC, порівняно з останнім тестом, проведеним чотири роки тому, ситуація практично не змінилася. Багато зон відпочинку вимагають доопрацювання та кращого дотримання правил гігієни. Німецький автомобільний клуб пояснив, що очікував значного поліпшення умов у зонах відпочинку для водіїв, після того, як їх придбала державна компанія „Die Autobahn”. На всіх пунктах обслуговування пасажирів необхідно забезпечити «високий рівень чистоти, безпеки та можливості відпочинку».

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze