Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

«Те, що відбувається у Великобританії, прискорив Brexit. Я виходжу з припущення, що в Західній Європі ми відчуємо таку ж ситуацію, тільки трохи пізніше. Попереджаємо, що ми в Західній Європі, безумовно, рухаємося до краху постачання товарів. Ми маємо справу зі світовою проблемою, нестачею водіїв”, – заявив офіційний представник правління Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung Дірк Енгельгардт.

Вже зараз у Німеччині не вистачає від 60 до 80 тис. професійних водіїв. Щороку близько 30 тис.осіб, що працюють за цією професією, виходять на пенсію,а роботу розпочинає лише 15 тис. осіб.

Проблема галузі якраз і полягає в тому, що дедалі менше людей ідентифікує себе з цією професією. Імідж водіїв не найкращий. Вантажівки, скоріше сприймаються, як величезні транспортні засоби, що забруднюють повітря й ускладнюють рух на дорогах. Крім того, важко поєднувати сімейне та професійне життя, перебуваючи більшу частину часу в дорозі, а заробітна плата занадто низька.

Поки це питання рідко обговорюється в Німеччині. Однак, якщо ситуація не зміниться, в країні виникнуть серйозні проблеми з поставками, а отже, і з дефіцитом товарів. Енгельгардт хоче цю проблему частково вирішити і вимагає, зокрема, допущення на німецьких дорогах довших вантажівок, обладнаних згідно із санітарними нормами та кращими місцями відпочинку.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze