Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

За офіційною оцінкою, наступного літа пенсіонери в Німеччині можуть розраховувати на підвищення своїх виплат на 3,5%. Про це йдеться в проекті звіту Федерального уряду про пенсійне страхування. Речник Федерального повідомив, що проект звіту наразі узгоджується з відомствами.

Однак, величина підвищення на 1 липня 2024 року ще остаточно не визначена, а буде визначена лише на весні. Переоцінка пенсій проводиться щорічно влітку, з урахуванням при цьому враховується динаміка зарплат у країні. Згідно з дослідженням Statista, якщо прогнози справдяться, купівельна спроможність людей похилого віку досить різко впаде, оскільки в 2023 році статисти очікують середнє зростання цін на 6,1 відсотка. Середній прогноз на 2024 рік – 2,6%.

Однак, прогноз на наступний рік є нижчим за рівень підвищення, яке отримали близько 21 мільйона пенсіонерів 1 липня цього року.

Тоді в Західній Німеччині пенсії підвищили на 4,39%, а на Сході Німеччини на 5,86%. Оскільки цим кроком розмір пенсії в нових федеральних землях було вирівняно з рівнем на Заході, то в майбутньому щорічна валоризація буде скрізь однакова.

Джерело: spiegel

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze