Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Ринок кур’єрів зараз процвітає, і кількість посилок, що відправляються, зростає з кожним днем. Втім, темпи пакування упаковок, які ми замовляємо, замість того, щоб рости, падають. За даними німецького уряду, середньомісячна заробітна плата пакувальників знизилася з 2 859 євро в 2007 році до 2,478 євро брутто у 2017 році. Це зменшення на цілих 13%. Водночас винагорода в економіці в цілому зросла на 23,7%. За цей період кількість працівників зросла з 102 тис. осіб. до 155 тисячі. Тим більше, працівники які працюють повний робочий день, могли-би розраховувати на збільшення оплати праці. Нині їх доходи приблизно на 662 євро перевищують оплату праці людей, які працюють на підприємствах, навіть не працевлаштованих офіційно. Десять років тому ця різниця була вдвічі меншою.

Паскаль Мейзер, спеціаліст з економіки, підкреслює, що іноземні компанії не входять до статистики. Реальність працівників галузі набагато гірша. „Уряд повинен щось зробити з брудною конкуренцією, яка надає більший тиск на заробітну плату в промисловості”, – сказав Мейзер, який хоче підвищити контроль у промисловості КЕП.

Голова правління Frank Bsirske повідомив, що багато таких підприємств залучають компанії, які шукають працівників з України, Молдови та Білорусі, які домовляються про ставки, що коливаються від 4,50 до 6 євро за годину роботи на 12-16 годин. годинні зміни. Німецький міністр праці Юберту Хайль хоче ввести контроль над великими кур’єрськими компаніями які не виплачують ні заробітну плату, ні соціальне страхування, а отже, сподівається на покращення становища працівників. 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze