Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Кількість банкоматів у Німеччині зменшується, щоправда, повільно, але їх кількість зменшується з кожним роком. Згідно статистики, кожен двадцятий банкомат зник за три роки. Чому так сталося?  Пояснюється все тим, що банкомати не рахуються прибутковими. На даний момент, мешканцям міст не треба перейматися тим, що вони будуть за десятки кілометрів шукати банкомату. Але вже помічене обурення зі сторони людей.

Основною причиною зменшення кількості банкоматів є ліквідація банків. Борги, зниження попиту з банківських послуг, що в свою чергу викликано тим, що важливість інтернет-покупок зростає, а клієнти набагато частіше платять за покупки картами, ніж готівкою. У 2018 році вперше в Німеччині була рекордна кількість оплати платежів банківською картою.

Чим менше ви користуєтеся банкоматом, тим дорожче стає його підтримання для банку. Вартість ведення банкомату коливається від 20 000 до 25 000 євро на рік. Крім того, багато банків запровадили мінімальну суму, яку можна зняти з банкомата. До цих пір можна було вивозити банкноти номіналом 5 або 10 євро, з цього року, наприклад, в ING або Comdirect, мінімальна сума – 50 євро. Крім того, клієнти, які використовують інші банкомати, повинні враховувати комісію 5-6 євро.

Банки вважають зниження кількості банкоматів легітимними, оскільки часто в одному місці є кілька банкоматів, що дозволяє продовжувати вилучати гроші. Поки буде попит на готівку, банки продовжуватимуть обслуговувати його. Крім того, готівкою для жителів сільської місцевості можна взяти так звані Bankbusse – банківські автобуси, які привозять гроші на прохання клієнта додому. На жаль, ця пропозиція пов’язана з платою в більшості банків.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze