Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Все частіше люди стали отримувати неправдиві електронні листи, від так званої Beitragsservice für den Rundfunkbeitrag, тобто центру який насправді займається побутовою електронікою. Електронні листи містять запит на оплату під загрозою відключення у випадку не оплати. Доброю новиною є те, що реальний веб- сайт центру не розсилає такого типу електронних листів. Кожний хто отримає таке повідомлення, повинен негайно видалити його і ні за яких обставин не відкривати вкладення, оскільки він ризикує заразити комп’ютер вірусами.

Так, на місці відправника може з’явитися Ankündigung der Zwangsvollstreckung, що відповідає правдивому центру побутової електротехніки. Вже виявлено такі поштові скриньки mahnung@beitragsservice-de.com або mahnung@beitragsservice-deutschland.com. У повідомлені, як вже було зазначено раніше, погрози відключення вашої техніки, через «не оплачені» рахунки. Одержувач нібито винен 161 євро. А саме вкладення містить додаткову інформацію у вигляді документу Word з назвою „Mahnbescheid.doc”, яке насправді містить шкідливе програмне забезпечення.

Федеральна Служба Безпеки Телеінформації / Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) вже протягом тривалого часу спостерігає за прогресом в професіоналізмі такого шахрайства. Спочатку вони були написані на «ламаній» німецькій, тобто більш розпізнавальній, тепер набагато складніше. Сторінки, на яких перенаправляються жертви цього типу атак, часто мають так звані сертифікати безпеки, а адреси дуже схожі на скопійовані шаблони.

Як правило, такого характеру шахрайство має подібні цехи, наприклад вимоги о негайній оплаті. Крім того, часто вони питають про конфіденційні дані і просять їх або вписати просто до відповіді на лист, або в документі Word. Ще однією характерною цехою є додатки до листа, які одержувач негайно і обов’язково повинен відкрити.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze