Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Щоб зменшити кількість ДТП на німецьких дорогах, уряд буде запроваджувати нові правила дорожнього руху. Отже, що зміниться для водіїв? Наприклад, штраф за паркування на велосипедних доріжках, або на тротуарі коштуватиме від 15 до 100 Євро. До сьогоднішнього дня, водії могли залишити своє авто на вищезгаданих місцях не більше ніж на три хвилини. Але, після внесення змін – штраф буде накладатися одразу після порушення правил. В особливо складних випадках водій може також розпрощатися з одним водійським пунктом. Паркування машини в місцях для людей недієздатних обійдеться  штрафом у 55 Євро (раніше 25 Євро).  

Штрафи також будуть накладені на людей, які не створюють рятувальний коридор у разі необхідності. Водії вже сьогодні можуть отримати за це штраф, але в майбутньому кари будуть набагато суворішими. На водіїв накладається штраф у розмірі 200-320 Євро, місячна заборона водіння та додаткові два штрафних бали.

До сьогодні, водіям доводилося підтримувати „належну відстань” під час обгону велосипедів. Незабаром ця відстань складе щонайменше 1,5 м у забудованих районах і мінімум 2 метри у віддалених від центра районах.

Наразі зелена стрілка поруч із світлофором дозволяє автомобілям повертати праворуч, коли світло все ще червоне. Надалі буде створена спеціальна зелена стрілка для велосипедистів. Також слід створити зони для велосипедистів, де люди на велосипедах мають пріоритет, а максимальна швидкість для всіх транспортних засобів становитиме – 30 км/год.

Подібні зміни у правилах пересування дорожніми транспортирними засобами та підвищення штрафів за порушення змінені, перш за все, для захисту велосипедистів. Оскільки кількість аварій з велосипедистами, на жаль, зросла. Однак, наразі так і не відомо коли приймуть рішення підвищення штрафів. 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze