Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

На перший погляд здається, що в кожному магазині ті самі ціни, на ті самі товари. На сторінках німецької преси з’явилося цікаве порівняння, а саме – придбано було в 5 магазинах ті самі товари, щоб побачити, чи є цінові відмінності. Що виявилось, різниця є, часом навіть велика.

Які продукти було придбано?

Вибранні були, принаймні повинно було вибрано, продукти які більш-менш складають наші щоденні покупки. Не було придбано ні одного товару виготовленого безпосередньо магазином, тільки фірмові продукти. Завдяки цьому можна побачити різницю в ціні однієї і тієї ж продукції в різних магазинах. За пляшечку Red Bull в Edeka заплатили найбільше – 1,39 €. У Aldi, однак, той самий напій коштував лише 1,09 €. Також піца (Wagner Steinoffenpizza) була набагато дешевше в акції – близько 1,99 €, ніж у напр. Rewe, де вона коштувала 2,59 €. Не дивно, що Nuttella у всіх магазинах коштувала однаково – 2,79 €.

Повний список придбаних продуктів:

Які магазини було тестовано?

Lidl, Aldi, Rewe, Edeka i Kaufland і насправді, виявилось, що чек у кожній крамниці був різний.

 

Місце

Магазин

Рахунок

1.

Lidl

29,40€

2

Kaufland

29,70€

3.

Aldi

30,00€

 4.

Edeka

30,14€

5

Rewe

32,11€

Різниця між Lidl та Rewe становила аж – 2,71 €. А якщо треба було-би зробити більші закупки, то і сума, ймовірно, була б ще більшою. Слід, однак, підкреслити, що список продуктів складався з фірмової продукції, тобто такої що зустрічається практично в кожному магазині. Якщо б були придбані продукти представлені магазинами, результат, мабуть, був би зовсім іншим. 

Звідки походять цінові відмінності між супермаркетами та невеликими магазинами?

Як правило, кожен вважає, що ціни ґрунтуються на вимогах виробника. Проте в Європейському Союзі існує закон, який забороняє виробникам встановлювати обов’язкові ціни для супермаркетів і менших магазинів. Пропоновані ціни виробників для трейдерів для даного товару для магазинів відомі всім. І ці ціни не є обов’язковими. Тим не менш, трейдери зазвичай дотримуються встановленої ціни.

Значна відмінність пояснюється тим, що дисконтери, наприклад, Lidl, заощаджують набагато більше завдяки обмеженому діапазону та легшому постачанню продуктів магазину. У результаті вони можуть запропонувати низькі ціни на продукцію. З іншого боку, супермаркети мають високі витрати, коли йдеться про представлення товарів і їх зберігання, і тому вони також повинні мати більше працівників. Все це означає, що ціни на продукцію вищі, ніж, наприклад, у Лідлі.

Варто зауважити, що покупки для тесту були зроблені в місті Бамберг.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze