Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Населення німецьких мегаполісів значно скоротилося. Востаннє такий спад населення був зафіксований в 1994 році. За даними Федерального інституту досліджень народонаселення (Bundesinstitut für Bevölkerungsforschung BiB), кількість переселень у невеликі міста та села зросла на 1,8%, порівняно з допандемічним 2019 роком. За той же період кількість людей, які переселилися до міст із населенням понад 100 тисяч осіб, зменшилася на 5,4%. «Це означає, що сальдо внутрішньої міграції у великих містах знаходиться на такому ж низькому рівні, як і 30 років тому”.

Причини – нестача житла та високі ціни

Минулого 2021 року порівняно з 2019-м великі міста залишили, переважно, люди у віці від 30 до 40 років (зростання на 3,7%) та неповнолітні (зростання на 8,9%). «Цифри показують, що процес зростання і розвитку приміської зони великих міст, який ми вже спостерігали до пандемії, у 2021 році ще більше посилився» – пояснив експерт BiB Тамілвай Колова. Можливими причинами, за його словами, є: зміна переваг при виборі житла, дефіцит житла та високі ціни на оренду, що зберігаються.

Експерти BiB використали для порівняння 2019, як останній передпандемічний, оскільки пандемія особливо вплинула на поведінку людей щодо переїзду. У 2020 році, наприклад, скоротилася кількість переїздів, пов’язаних з новою роботою та навчанням, пояснив прес-секретар Колова. «Тому порівняння минулого 2021 та попередніх років було б вельми некоректне».

Переваги отримують передмістя

2020-й показав відтік населення з великих міст, що, втім, було також пов’язане із загальним зниженням мобільності населення в перший рік пандемії. Від переїзду з великих міст виграють насамперед передмістя, невеликі містечка і навіть сільська місцевість, оскільки вони отримали нових жителів.

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze