Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Кіндербонус на дитину

Частина надбавки на дитину (з нім. Kinderbonus) буде виплачена у вересні. Батьки отримають на 100 Євро більше.

Перевірка безробітних – нові правила для отримувачів Hartz IV

30 Вересня 2020 року закінчується термін дії спеціального регулювання для осіб, які отримують допомогу по безробіттю. Це означає, що з кінця місяця чиновники знову перевірять, чи є у безробітного кошти на власне утримання та житлові умови людей без роботи.

Лото подорожчає

З 23 вересня одна ставка лото коштуватиме 1,20 Євро (досі 1 Євро). З цією зміною удар так званої шістки повинен йти швидше, ніж раніше. Також буде введено верхню межу для суми виграшу, який складе 45 мільйонів Євро.

Попереджувальний день

10 Вересня поточного року в Німеччині пройде так званий Warntag, тобто попереджувальний день. Це означає, що протягом дня буде перевірено дію різних попереджувальних заходів в країні, наприклад, сирен або різних технічних додатків.

Посилення закону про володіння зброєю

З вересня влада федеральних земель може прийняти закони про зони, в яких буде діяти заборона на носіння зброї. Розповсюджуватись новий закон буде також ножів з лезом довжиною більше 4 см. Купівля та продаж зброї буде здійснюватися тільки із зазначенням так званого номера NWR-ID.

Футбольні матчі з вболівальниками

18 вересня в Німеччині стартує новий футбольний сезон. Залежно від місця проведення матчу діятимуть нові правила та обмеження глядачів. Кожна федеральна земля Німеччини сама вирішує проблеми, викликані  пандемією коронавірусу. Наприклад, в Баварії масові заходи будуть заборонені до кінця жовтня. Проте в  Саксонії – вони зможуть проходити з дотриманням правил гігієни та мінімальним інтервалом.

Більше ніяких безкоштовних тестів на коронавірус

Безкоштовні тести на коронавірус для людей, які прибувають з країн, не схильних до підвищеного ризику зараження, будуть проводитися до 15 Вересня.

В Саксонії нові штрафи

Вже з 1 вересня у Саксонії почали каратися штрафи усі, хто не дотримуються карантинного режиму. А саме, нехтування масковим режимом обійдеться Вам штрафом у 60 Євро. Для нагадування, обов’язкове носіння масок у магазинах та громадському транспорті.

Виняток становлять люди з важкими дихальними захворюваннями. Останні завжди повинні мати при собі медичну довідку, підтверджуючу факт хвороби.

Зобов’язання носити маску для студентів у Баварії та Баден-Вюртемберзі

Школярі та студенти, які живуть в Баварії або Баден-Вюртемберзі, повернулися у навчальні заклади в масках. Тільки на подвір’ї можна її зняти. У Баварії обов’язок поширюється на всіх учнів, в Баден-Вюртемберзі тільки з 5 класу і вище.

Частіші перевірки у потягах

Обов’язок носіння маски в громадському транспорті буде контролюватися ретельніше. Більшість подорожуючих усе частіше нехтує цим застереженням.

Нові правила участі у виборах місцевої влади

13 Вересня 2020 року жителі федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія виберуть нові ради міст і муніципалітетів, представників, а також ради округів, наглядачів і мерів. У виборах зможуть взяти участь всі жителі міст старше 16 років, які мають європейське громадянство. Однак через пандемію коронавірусу вибори в цьому році будуть виглядати трохи інакше. На виборчих дільницях всі повинні будуть підтримувати відстань 1,5 м, приміщення будуть регулярно провітрюватися і дезінфікувати. Виборці повинні будуть прийти з власною ручкою.

Мінімальна заробітна плата для студентів-практикантів

Більшість студентів вперше отримають мінімальну заробітну плату під час навчання. Кожен студент  отримає в перший рік навчання мінімум 504 Євро, на другий рік навчання –  529 Євро, на третій рік навчання –  554 Євро, а на четвертий рік навчання – 580 Євро.

Держава вирішила нагородити компанії, які в період кризи продовжують навчати студентів. Вони отримають фінансовий бонус.

 

Джерело: focus.de

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze