Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

З початку березня кожен житель Німеччини міг безкоштовно пройти експрес -тест на коронавірус. Однак відтепер за них доведеться заплатити.


Що зміниться з 11 жовтня?

Експрес – тест на коронавірус, виконаний кваліфікованим персоналом, який надає  сертифікат, що дозволяє відвідувати ресторани або культурні заходи, буде платним для невакцинованих і тих, хто одужав.

Уряд Німеччини аргументує цей крок пропозицією безкоштовної вакцинації, якою мешканці можуть скористатися в будь -який час.

Винятки

До кінця року, один раз на тиждень безкоштовний тест на коронавірус мають право робити діти та підлітки віком від 12 до 17 років та вагітні жінки. 

Крім того, особам, яким за станом здоровя протипоказане щеплення і мають медичну довідку від лікаря та особам, які проходять офіційний карантин, не потрібно платити за тест. У школах, лікарнях та будинках престарілих, як і раніше діє пропозиція безкоштовних експрес – тестів. Деякі роботодавці, навіть, повинні забезпечити своїм працівникам тести на коронавірус.

Які документи треба представити, щоб виконати безкоштовний тест на коронавірус?

Насамперед, вам потрібно представити посвідчення особи з фотографією. Батьки дітей повинні мати при собі документ, що підтверджує вік їхніх дітей. Кожен, хто за станом здоров’я не може вакцинуватися має представити медичну довідку від лікаря. У цьому документі повинні будуть вказані персональні дані пацієнта та дані особи, що видає цей документ, але висновки про те, чому вакцинація неможлива, не повинні бути вказані в документі. 

Скільки коштує тест на коронавірус? 

Міністерство охорони здоров’я не встановлює ціни і не планує в даний час жодного регулювання цін.  До цього часу експрес – тести на антиген коштували від 18 до 40 євро.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze