Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Згідно з опитуванням, все більше промислових компаній планують залишити Німеччину через зростання цін на енергоносії та інші проблеми. Як повідомляє Торгово-промислова палата Німеччини, (Deutsche Industrie- und Handelskammer – DIHK), майже третина промислових компаній планують або здійснюють перенесення виробничих потужностей за кордон, або скорочують внутрішнє виробництво. Порівняно з опитуванням, проведеним минулого року, це вдвічі більше компаній.

Компанії з 500 і більше працівниками планують або здійснюють міграцію з Німеччини

Опитування показує, що тенденція до міграції найбільше виражена в компаніях зі штатом 500 і більше співробітників. За цих обставин 43% опитаних компаній планують або перебувають у процесі перенесення виробничих потужностей за кордон. Ці компанії часто тісно пов’язані з іншими країнами і стикаються з особливо сильною конкуренцією за місце розташування. Майже дві третини міграційних заходів вже реалізуються або були завершені.

” Стурбованість компаній щодо власної конкурентоспроможності різко зросла”, – сказав заступник директора DIHK Ахім Деркс. Довіра бізнесу до енергетичної політики знаходиться на рекордно низькому рівні. Значна частина економіки занепокоєна недостатнім енергопостачанням у середньо- та довгостроковій перспективі.

Компанії перенесли виробництво, наприклад, у США – там уряд схвалив багатомільярдну програму субсидій. Однак Деркс також згадав про перенесення виробництва або створення нових потужностей, наприклад, у Франції, де ціни на промислову електроенергію нижчі.

Довіра німецького бізнесу до енергетичної політики знаходиться на найнижчому рівні

Результати опитування, у якому взяли участь 3572 компанії з різних галузей німецької економіки, з’явилися незадовго до дводенного засідання Кабінету міністрів у Месеберзі. Федеральний уряд хоче прийняти там рішення щодо пакету заходів з економічного розвитку. Однак суперечка щодо субсидованої державою нижчої ціни на промислову електроенергію залишається невирішеною

З погляду DIHK, запровадження низької ціни на електроенергію для промисловості є надто незначним покращенням, оскільки вона вигідна лише особливо енергоємним компаніям. Необхідно зменшити навантаження на всю економіку. „Потрібні чіткі сигнали від федерального уряду”. DIHK пропонує різні способи вирішення проблеми. Це, в основному, інвестиційні субсидії для прямих контрактів на постачання електроенергії між виробниками та споживачами.

Джерело: focus

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze