Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Згідно розрахунків Міністерства економіки і енергетики та підприємств Сенату Берліна (SenWiEnBe) слідує, що в самому Берліні число створених підприємств протягом останніх трьох років досягло кращого результату ніж у середньому по країні. Кількість компаній, які були створені в Берліні між 2015 а 2018 роками збільшилась на 5,6%, це приблизно 988 тисяч підприємств. Статистичні дані, що стосується цілої Німеччини, в цілому значно нижчі, зростання становить лише 1,3%.

Сенатор у справах економіки Рамона Поп (Ramona Pop) поінформувала, що Берлін як бізнес-центр, динамічно розвивається. Сенатор вважає, що вже цього року столиця зможе похвалитися економічним підйомом. Це, в свою чергу, також пов’язано з створенням нових робочих місць і зростанням працевлаштування. „Разом із збільшенням кількості підприємств ми відзначаємо значне зростання працевлаштування”, – заявила Рамона Поп. У вересні 2018 року Берлінський Інвестиційний Банк (IBB) зареєстрував зростання до 50 810 вакантних місць, які впродовж одного року знайшли відповідних працівників.

За такий хороший результат відповідає велика кількість підприємств сфери послуг в Берліні. Аж дев’ять на десять фірм належить до цієї галузі. У 2015-2018 роках відбулося також значне зростання в секторі інформаційних та телекомунікаційних послуг (+ 18%). У столиці Німеччини особливо багато розвивається малих підприємств, які працевлаштовують  не більше ніж 49 працівників. Протягом останніх років їх кількість зросла до 4700 компаній (+5,3%). За аналогічний період кількість подібних підприємств по всій Німеччині збільшилася лише на 1%. У категорії середніх і великих компаній темпи зростання також були вищими, ніж у середньому по країні.

Причиною таких хороших результатів, є сприятливий для бізнесу клімат. Мартін Герінг (Martin Goring), з Німецького інституту економічних досліджень (DIW) заявив, що в Берліні утворюються не лише компанії, що працюють у секторі електронних послуг, але також з інших галузей економіки та промисловості. На його думку на розвиток економіки мають вплив також інші фактори,  такі як численні інвестори або підприємства типу спін-офф вищих учбових закладів і університетів.

Однак брак поверхні, під інвестиції також може призвести до уповільнення темпів зростання. За словами Горінга (Goringa), необхідно знайти рішення, яке створить баланс для використання території. Не всі вільні території повинні  призначитися на будівництво житла. Німецька Торгово-промислова палата (IHK) також критикує нинішню ситуацію.Підприємства також скаржаться на постійно зростаючу орендну плату та щораз більші проблеми з пошуком офісних приміщень. Навколо залізничної лінії Ringbahn кількість вільних офісних приміщень останнім часом була на рівні нижче 2%.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze