Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Згідно з даними Федерального статистичного управління, у березні спостерігалося збільшення зареєстрованих справ про банкрутство на 13,2% порівняно з лютим. Ця статистика включає лише компанії, які офіційно оголосили про неплатоспроможність.

Державна допомога трохи призупинила хвилю банкрутств

Незважаючи на пандемію коронавірусу та енергетичну кризу, у 2020, 2021 та 2022 роках був рекордно низький відсоток компаній, які оголосили про банкрутство. Це стало результатом державної допомоги, яка запровадила багато сприятливих положень, таких як часткове призупинення зобов’язання, продовження виплати пільг за неповний робочий день (нім. Kurzarbeit), фінансова допомога підприємствам, а також призупинення податкових проваджень через офіси або кредитні спілки.

На жаль, зараз у Німеччині переважає протилежна тенденція – висока собівартість виробництва, утримання працівників і значне подорожчання виплати кредитів призводять компанії до значних фінансових проблем. Експерти очікують, що все більше німецьких компаній будуть змушені оголосити про банкрутство. Кредитний страховик Allianz Trade очікує зростання до 15%.

Найбільше постраждала будівельна галузь

Згідно з даними Федерального статистичного управління, у січні до районних судів було подано 1271 заяву про банкрутство. Це відповідає збільшенню на 20,2% порівняно з попереднім роком. У грудні приріст склав 19,7%. Найбільше, аж 246 випадків (+19,4%), зафіксовано у будівельній галузі. Далі йде торгова галузь (включаючи обслуговування та ремонт автомобілів).

Statistisches Bundesamt зазначив, що дані включають лише заявки, які вже отримали перше рішення суду у справах про банкрутство. У багатьох випадках фактичний час подання заяви про банкрутство настає на три місяці раніше.

 

Джерело: Tagesschau

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze