Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Понад дві третини студентів паралельно навчанню працюють, тому що матеріальної допомоги від батьків і стипендій недостатньо для життя в місті. Додаткові заробітки в середньому складають  11,80 євро за годину. Експерти з агентства зайнятості  Zenjob прийшли до таких висновків у аналізі винагороди, створеної на основі понад 60 тисяч. пропозиції роботи в чотирьох німецьких містах (Берлін, Гамбург, Мюнхен, Кельн).

Найкращу пропозицію подібного заробітку отримали – водії. Тут заробіток за годину складає близько 13,60 євро за годину. В більшості випадків, водійські права – обов’язкова вимога до таких фахівців.  Добру заробітну плату можна отримувати в пунктах телефонного обслуговування клієнтів, тобто в телефонному центрі (call center). Відомо, що це непроста робота, бо люди по іншу сторону не завжди розмовляють з задоволенням з операторами, тому такий стрес коштує (13.30 євро). Гірші заробітки стосуються таких видів діяльності, як робота на ринку, на доставці товарів у магазини та їх пакувані. Золотою серединою такої класифікації є робота в гастрономії (офіціант та  кухонна допомога).

З досліджень виникає, що між чотирма вивченими містами існують великі відмінності в оплаті. Наприклад, середня погодинна ставка в Мюнхені становить 12,30 євро, що більше на 50 центів ніж у Берліні. Однак, через високі витрати на оплату за проживання, студенти з Мюнхена не заробляють більше, ніж молоді люди в інших містах, а іноді їх фактичні заробітки ще менші.

Дуже вигідно працювати в святкові та вихідні дні. Для того, щоб забезпечити потрібну кількість працівників у такі дні, працедавці дуже часто пропонують набагато вищу зарплату. У гастрономії робота на Різдво і Новий рік забезпечує до 27 євро на годину. Також, наприклад, на День возз’єднання Німеччини – прекрасна можливість заробити більше (24 євро на годину).

 

Посада

Ставка за годину

Водій

13,60 євро

Працівники телефонного центру

13,30 євро

Хостес

12,60 євро

Робота при інвентаризації

12,40 євро

Робота на розпродажу

12,30 євро

Офіціант

12,00 євро

Робота на складі

11,50 євро

Помічник кухара

11,50 євро

Робота на ринку/ярмарку

10,70 євро

Пакувальник

10,70 євро

 

Джерело: faz.net

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze