Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Посвідчення особи

Отримати ID-карту, паспорт чи електронну прописку в Німеччині досить складно. Вільні терміни прийому в державних установах трапляються вкрай рідко, мешканцям великих міст доводиться чекати місяцями, перш ніж документ опиниться в руках заявника. З листопада процедура отримання документу стане простішою.

З листопада мешканці Німеччини зможуть онлайн підтвердити отримання спеціального Pin – листа. Раніше для отримання паспортів та інших документів, що посвідчують особу, потрібен був підпис. Тепер вам усе ще доведеться забирати посвідчення особисто, але для цього більше не потрібна буде окрема зустріч, яка іноді супроводжується тривалим очікуванням.

З листопада з’явилася можливість підтвердити онлайн отримання так званого PIN-листа для функції онлайн-ідентифікації. Раніше для отримання паспортів та інших документів, що посвідчують особу, потрібен був підпис. Однак, щоб отримати документ, на який ви подали заявку, вам усе одно доведеться особисто прийти до офісу, однак для цього більше не потрібно записуватися на окремий прийом. Замість цього, ви зможете отримати своє посвідчення цілодобово в спеціальному автоматі для видачі таких документів, використовуючи отриманий вами код.

Імміграція

З листопада набуде чинності закон про імміграцію. Він дозволить кваліфікованим працівникам із третіх країн із вищою освітою легше приїхати до Німеччини для працевлаштування, завдяки так званій Блакитній карті ЄС. Для спрощення процедури будуть знижені ліміти на заробітну плату, розширено список професій, за якими можна претендувати на цей вид проживання та полегшено подальше возз’єднання сімей. Це стосується також ІТ-спеціалістів без вищої освіти, за умови, що вони мають достатній досвід роботи.

Якщо кваліфіковані працівники з професійно-технічною освітою або навчанням відповідатимуть усім вимогам, вони також зможуть отримати посвідку на тимчасове проживання. Вимоги щодо виду кваліфікованої роботи, яку вони можуть виконувати в Німеччині, також будуть послаблені. Це вже не обов’язково повинно бути пов’язано з професійною кваліфікацією чи університетським ступенем.

Страхування автомобіля

До 30 листопада 2023 року власники автомобілів мають час скасувати свою колишню страховку та змінити страхову компанію. А якщо страхова компанія підвищить внески, у власника транспортного засобу навіть є трохи більше часу, оскільки тоді він має особливе право розірвати договір через місяць після отримання першого нового рахунку. Експерти рекомендують при виборі нового автострахування враховувати не лише його ціну. Важливо звернути увагу на суму страхових виплат.

Забезпечення податкових пільг

Фахівці радять оформити повернення прибуткового податку в листопаді.  

Як правило, це можливо зробити в будь-який час, але той, хто хоче, щоб заява поширювалася на весь 2023 рік, зробити це потрібно до 30 листопада 2023 року. У такому разі чистий валовий прибуток буде більшим у листопаді та грудні 2023 року.

Ви також можете подати заявку на зниження податку на прибуток у 2024 році.

Ті, хто відповідає вимогам, платитимуть менший розмір податку щомісяця протягом року. Також при цьому не доведеться чекати на повернення коштів після подання декларації про доходи. Податкова служба надає таку пільгу пов’язану з веденням бізнесу, якщо загальна сума витрат на отримання доходу в 2023 році перевищують загальну суму 1830 євро.

Вихід на пенсію

Кожного місяця все більше людей можуть вийти на пенсію за віком. У листопаді 2023 року це стосується всіх, хто народився між 2 листопада та 1 грудня 1957 року. Пенсійних відрахувань для загальної пенсії за віком немає, вимагане лише п’ять років страхового стажу.

Пенсію по важкій інвалідності може отримувати кожен, хто має групу інвалідності не менше 50%, якщо він народився між 2 лютого 1962 року та 1 березня 1962 року. У такому випадку розмір пенсії зменшується на 10,8%. Умовою є 35 років пенсійного страхування.

Такий же час очікування необхідний, для отримання пенсії за віком, для тих, хто застрахований тривалий час (так звана „пенсія в 63 роки”). Починаючи з 1 листопада, всі особи, які народилися в період з 2 жовтня 1960 року по 1 листопада 1960 року, можуть оформити цю пенсію. Кожен, хто буде отримувати цю пенсію повинен буде погодитися на відрахування в розмірі 12%.

Пенсія за віком для тих, хто був застрахований особливо довго, буде доступна всім,

хто має щонайменше 45 років пенсійного стажу. Як і стандартна пенсія за віком, ця пенсія не має відрахувань і може бути отримана з листопада, якщо ви народилися в період з 2 серпня 1959 року по 1 вересня 1959 року.

Нові варіанти підписки на Disney+

Починаючи з листопада, стрімінговий сервіс Disney+ запроваджує нові варіанти підписки. Якщо раніше всі клієнти могли переглядати контент у найвищій якості за фіксованою ціною 8,99 євро на місяць, то відтепер це стане можливим лише з версією „Disney+ Premium”. Вона коштуватиме 11,99 євро на місяць. «Disney+ Standard» коштуватиме 8,99 євро, але тільки з роздільною здатністю Full HD, та можливістю трансляції на 2 пристроях замість чотирьох.

Найдешевший варіант „Disney+ Стандарт з рекламою” коштує 5,99 євро на місяць. Як випливає з назви, він включає в себе рекламу. Крім того, ви не зможете завантажувати фільми та серіали, щоб дивитися їх офлайн. Зміни стосуються лише нових клієнтів. Існуючі клієнти не постраждають.

Шалені акції в магазинах

Навіть якщо інфляція повільно знижується, кожен споживач прагне скористатися знижками. І листопад пропонує кілька можливостей для цього: у „День холостяка” 11 листопада, „Чорну п’ятницю” 24 листопада та „Кіберпонеділок” 27 листопада. У ці дати багато торгових мереж та онлайн-магазинів привертають увагу покупців значними знижками. Деякі магазини оголосили цілий тиждень „чорної п’ятниці”, який розпочинається з 20 листопада. Однак будьте обережні: не все, що рекламується як вигідна покупка, насправді нею є.

Джерело: t-online

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze