Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Підвищення пенсії

Цього разу пенсіонери, які проживають на заході Німеччини, не отримають підвищення пенсії. У свою чергу, на сході країни, старші особи до 1 липня отримають пенсію більшу на 0,72%. Причина – спроба зрівняти ставки виплат у країні. Це має відбутися в 2024 році.

Підвищення Hartz IV у Берліні

Особи, які отримують допомогу по безробіттю в Берліні, зможуть орендувати трохи дорожчу квартиру. Була підвищена межа розміру допомоги. Особи, які проживають самі отримають за оренду приміщення на 4,50 євро більше, тобто 426 євро. Що стосується домогосподарства з п’яти осіб, ставка збільшиться майже на 10 євро до 857,82 Євро.

Заборона використання пластикових виробів

3 липня набирає чинності перша поправка до закону, яка забороняє використання одноразових пластикових виробів. Це означає, що з липня виробники не зможуть випускати на ринок пластикові вироби одноразового використання. Буде завершено виробництво косметичних паличок, столових приборів ( виделки, ножі, ложки та палочки для їжі), мішалок для напоїв, тарілок, мисок і соломинок із пластику.

Підвищення мінімальної заробітної плати

Мінімальна зарплата в Німеччині зросте з 1 липня на 0,10 євроцентів із 9,50 євро до 9,60 євро. Протягом двох років ставка повинна поступово збільшуватися, щоб до кінця 2022 року становила 10,45 євро за годину.

Скасовано режим дистанційної роботи.

З 1 липня в Німеччині буде скасовано режим дистанційної роботи. Однак Homeoffice-Pflicht все ще буде можливим за згодою роботодавця. Компанії повинні продовжувати пропонувати своїм працівникам пройти тестування на коронавірус і дотримуватися профілактичних і протиепідемічних заходів.

Інтернет-азартні ігри

З початку липня в Німеччині буде дозволено грати в онлайн – казино, покер та рулетку.

Однак потрібно буде відкрити рахунок. Перед початком процесу потрібно буде ідентифікувати користувача та підтвердити його бажання відкриття рахунку. Отже, неповнолітні не матимуть доступу до онлайн-ігор.

Гравці зможуть внести на свій рахунок максимум 1 тис.євро на місяць.

Цифровий Covid паспорт

Європейський цифровий covid паспорт діятиме з 1 липня. У Німеччині документ доступний вже із середини червня.

Зміни в DHL

З липня кур’єри не повинні будуть дзвонити у двері при доставці посилки. Однак зміна стосується лише клієнтів, які заздалегідь вибрали місце, де можна залишити посилку, наприклад, у гаражі або на терасі.

Супермаркет Реал перейде до Кауфланду

З початку року філії мережі супермаркетів Реал переходять до Kaufland, Edeka і Globus. У липні відбудеться наступна хвиля переходу представництв.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze