Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Наближається час відпусток. Поїздки, на сьогоднішній день, неможливі. Але уряд Німеччини прогнозує, що цього літа, вони все ж таки можуть відбутися. Заборона подорожей була накладна від 17 березня до 14 червня. Тому, цілком можливо, що літом більшість країн відкриє свої границі.

Поточна рекомендація щодо обмеження контактів з іншими діє до Зелених свят. Канцлер Німеччини Ангела Меркель разом з міністрами окремих союзних країн повинна була обговорити можливість продовження терміну повноважень до 5 червня. Однак, оскільки уряд не може прийти до угоди, невідомо, як довго буде діяти рекомендація про обмеження контактів в окремих федеральних країнах.

Багато людей задаються питанням, коли нарешті з’явиться вакцина проти коронавірусу. На сьогоднішній день, Biontech провела перше клінічне дослідження в Німеччині на здорових пацієнтах, результати якого з’являться в кінці червня. Якщо вакцина буде схвалена, Biontech разом з американським партнером Pfizer почне виробляти мільйони вакцин до кінця року. На підприємстві Curevac клінічні випробування повинні початися з початку літа. Компанія буде готова до випуску вакцини вже восени. У червні пройдуть перші випробування на людях, досі були зафіксовані позитивні результати в тестах на тваринах.

Після Зелених свят уряд Німеччини хоче затвердити нову програму підтримки економіки, вартість якої перевищить кілька мільярдів Євро. У новій програмі міститимуться рішення про:

 – Familienbonus: щоб допомогти німецьким сім’ям і в той же час забезпечити попит на роздрібному ринку, планується ввести грошову допомогу для сім’ї – Familienbonus. Міністр фінансів Олаф Шлоз прагне, щоб кожна сім’я отримала 300 Євро за дитину. Влада Північного Рейну-Вестфалії навіть запропонувала збільшити суму до 600 Євро.

– Стимули для покупки автомобіля:
практично зник попит на придбання нових автомобілів. Індустрія, яка вже деякий час шукає альтернативні приводи, хоче створити стимули для покупки такого автомобіля. Багато хто також виступає за надання субсидій на покупку сучасних бензинових або дизельних автомобілів, що через кліматичну кризу викликає багато суперечок.
– Допомога для бізнесу: Уряд Німеччини хоче розширити програми допомоги для художників, власників ресторанів, готелів та туристичного бізнесу. 2 червня уряд скликав народу з цього питання.

Тільки до кінця червня в Німеччині діє захист від розірвання договору оренди, якщо орендар не може сплатити орендну плату, яка була введена через пандемію коронавірусу. У звичайній ситуації власник квартири може розірвати договір, якщо протягом двох місяців не отримав орендну плату. Чинне регулювання дозволило повернути плату за житло не пізніше 30 Червня 2022 року.

Тільки до кінця червня жителі Німеччини можуть повернути свої квитки Super Sparpreis і Sparpreis, які були придбані до 13 березня для поїздок з 13 березня по 4 травня.

Джерело: focus

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze