Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Кількість безробітних у Німеччині в листопаді дещо скоротилася. За даними Федерального агентства зайнятості Німеччини (Bundesagentur für Arbeit), у листопаді в країні було 2,434 мільйона безробітних. Це приблизно на 8 тисяч. менше, ніж у жовтні, але на 117 тис. більше ніж минулого року. Порівняно з жовтнем сезонно скоригована кількість безробітних зросла на 17 тис.

Таким чином, рівень безробіття залишається незмінним і становить 5,3%. Це на 0,2 пункти більше, ніж у листопаді 2021 року.

Значно зріс попит на неповну зайнятість

За даними Федерального агентства зайнятості, неповна зайнятість зросла на 27 000 порівняно з попереднім місяцем з урахуванням сезонності. Причина такого явища в тому, що в статистиці є й біженці з України, які проходять інтеграційні курси. Неповна зайнятість у листопаді охопила загалом 3,275 млн осіб, тобто на 184 тис. більше, ніж минулого року.

Президент Федерального агентства зайнятості Німеччини Даніель Терценбах заявив, що німецький ринок праці є стабільним, незважаючи на видимі наслідки поточної напруженої ситуації. «Хоча сезонно скориговані рівні безробіття та неповної зайнятості знову зросли, кількість працівників, які працюють неповний робочий день, також зросла. Kurzarbeit, ця зайнятість явно зростає».

Джерело: Zeit Online

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze