Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Інфляція в Німеччині продовжує зростати, а розмір заробітних плат залишається незмінним. Понад 2,5 млн осіб, що працюють у Німеччині, виконують свої обов’язки менш ніж за 2 тисячі євро брутто на місяць. Це означає, що приблизно кожний 8 працівник, працевлаштований на повний робочий день, стикається з цією проблемою. За даними німецького уряду, на сході країни в середньому це кожна 5 особа. 

Станом на кінець 2020 року в Німеччині проживало 2,545 млн. зайнятих повний робочий день працівників, на яких поширюються норми щодо сплати внесків соціального страхування і які заробляють менше 2 тис.євро на місяць. На заході Німеччини ця цифра становить 1,838 млн осіб. У свою чергу, на сході 707 тисяч.

Однак, дивлячись на зростаючі в Німеччині ціни та орендну плату, прожити лише на 2 000 євро, стає все важче. Лише в серпні рівень інфляції в Німеччині становив 3,9%. Це найвищий результат за 28 років.

Протягом багатьох років найнижчі ставки отримують працівники, які працюють у  сфері клінінгових послуг, громадського харчування, готельного господарства та туризму. Це також галузі, які істотно боролися з наслідками пандемії коронавірусу.

Сабіна Ціммерманн з лівої партії Die Linke називає статистику скандалом. Уряд повинен діяти таким чином, щоб захистити рівень життя населення країни, щоб не жили від зарплати до зарплати. Вимагає збільшення мінімальної заробітної плати в Німеччині до 13 євро / годину та зменшення різниці між заробітками на сході та заході країни. Одним з її постулатів також є скасування лізингу працівників.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze